Битва з Росією і військовий сценарій щодо Донбасу: політолог назвав план дій для України

15 жовтня 2021, 05:28
Результату від нормандського формату і мінського процесу не буде, проте перемовні майданчики треба зберегти, вважає Вадим Карасьов.
Україна, танки
Україні в умовах агресивної поведінки Росії потрібен і силовий сценарій щодо Донбасу - експерт / УНІАН

В України має бути і військовий сценарій звільнення окупованого Донбасу. Не можна розраховувати тільки на дипломатію в умовах агресивної риторики Росії. У розробці силового плану повинні взяти участь представники декількох експертних спільнот. Нормандський формат і мінський процес не забезпечують потрібних результатів, однак відмовлятися від таких перемовних майданчиків не слід. Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що у Києва повинен бути й силовий сценарій щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі. В умовах жорсткої риторики Кремля потрібно розраховувати не тільки на дипломатію. При цьому подібний план повинен розроблятися за участю військових експертів, громадськості та Верховної Ради.читайте такожП'ять хвилин, один дзвінок - Крим з Донбасом в Україні: у Зеленського різко звернулися до Путіна і РФ

"Логічно те, що пише Аваков (ексглава МВС), що потрібен військовий сценарій. Розраховувати тільки на дипломатичний шлях припинення війни в рамках Мінських угод, враховуючи агресивну риторику Росії і агресивний тон, який було продемонстровано в статті Медведєва, — це ілюзія. До речі, дуже правильно сказано, що не тільки генерали повинні погоджувати цей план. Повинні бути залучені військові експерти, громадськість, Верховна Рада України, комітет з нацбезпеки і оборони", - пояснив Карасьов.

відео дня

Крім того, за його словами, незважаючи на те, що нормандський формат і мінський процес не призводять до потрібних результатів, від таких перемовин відмовлятися не потрібно. Слід окреслити будь-яку нову перемовну картину, або ж продовжувати перемовини в сформованих наразі форматах.

"Що стосується Нормандського формату, то рамка залишається. Але ніхто не вірить, що та картина, яка була в цій рамці, спрацює. Треба малювати якусь нову картину або хоча б поки що тримати цю рамку. Нормандський формат, кращого немає. Мінський процес теж залишається. Але результату там не буде, і зустрічі не буде", - підкреслив Вадим Карасьов.

Війна Росії та України

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков раніше піддав критиці курс державної політики щодо повернення окупованих Криму і Донбасу виключно дипломатичним шляхом. За його словами, у армії повинен бути сценарій силового звільнення захоплених територій.

Український політик, колишній глава СБУ Ігор Смешко вважає, що Росія проводить інформаційну підготовку своїх громадян до того, що питання України може бути вирішене військовим шляхом. Як вважає Смешко, саме такий висновок можна зробити з резонансної статті заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти