Чи зможе Росія позбутися санкцій в умовах пандемії: в МЗС дали прогноз

18 травня 2020, 11:41
Пандемія коронавірусу - це не привід для скасування санкцій щодо Росії.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба оцінив ризики зняття санкцій з Росії / РБК-Україна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чи є в Росії шанси позбутися санкцій у зв'язку з пандемією китайського коронавірусу COVID-19.

За його словами, росіяни цього разу зайшли здалеку і під час пандемії почали розгойдувати тему, що потрібно знімати санкції "в гуманітарних цілях", для спільної боротьби з вірусом. Однак, цю історію Україна разом із партнерами погасила.

"Зараз такого наративу немає. Вони ще щось будуть намагатися робити, але вже сформована позиція, що пандемія - це не привід для зняття санкцій, запроваджених у відповідь на порушення міжнародного права", - сказав Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна.

відео дня

Глава МЗС України додав, що послаблення санкцій влітку в Європейському союзі перебуває в зоні контрольованого ризику.

"Звичайно, з осені знову почнуться стогони і дискусії. Але ми цю ситуацію спостерігаємо з 2014 року, коли перед кожним піврічним продовженням санкцій виникає питання: чи варто їх продовжувати, чи ефективні вони, чи ні. Це теж вже дуже затяжна боротьба, в яку втягнулися", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Росія ініціювала проект резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Декларація солідарності Об'єднаних Націй перед викликами, створеними коронавірусом (COVID-19)", яка передбачає запуск процесу скасування міжнародних санкцій. Україна припинила цю спробу.

читайте також"Плювати": Путін розлютився через санкцій та знову заговорив про "користь"

Як повідомляв Главред, 13 березня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження санкцій у відношенні осіб та організацій, які причетні до підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти