Зеленський явно промахнувся з одним питанням

17 жовтня 2020, 12:14
Одне з п'яти питань Зеленського точно не зачепить виборців.
Зеленський
Зеленський назвав п'ять питань, які зададуть виборцям на виборах

Стало відомо про останні три питання в опитуванні президента Зеленського. Це -скорочення депутатського корпусу до 300 депутатів, використання канабісу в медичних цілях і питання про Будапештський меморандум.

Останній включили в опитувальник швидше за все для того, щоб була тема про зовнішню політику, але без внутрішнього розколу в українському суспільстві.

Якщо оцінювати всі п'ять питань, то дискусійними (за якими буде явна відмінність думок) є тільки два – про створення вільної економічної зони на Донбасі, і про канабіс в медичних цілях. З інших питань явно домінуватиме підтримка висловленої пропозиції.

відео дня

Найбільш риторичне питання - про Будапештський меморандум. Але для простих виборців (не особливо політизованих) - це і найскладніше питання, також як і питання про вільну економічну зону для Донбасу.

читайте такожТупа маніпуляція: що не так з Зе-опитуваннямТепер головне - для чого все це? Формально, це-експеримент з прямою демократією, яка так подобається Володимиру Зеленському. Але за непрямими ознаками, насамперед у відеозверненнях президента Зеленського, вирішальну роль відіграє електоральне навантаження.

Звернення на "ти" - за стилістикою, очевидно, спрямоване на молодих виборців, більшість з яких симпатизують Зеленському, і яких бажано залучити на виборчі дільниці. У своїх відеозверненнях Володимир Зеленський використовує слоган партії "Слуга народу" "Україна-це ти!".

Різні питання адресовані окремим електоральним групам з різними інтересами і позиціями. По канабісу - це скоріше до молоді (а от зачепить це їх чи ні, поки питання), по вільній економічній зоні на Донбасі – до прихильників мирного врегулювання конфлікту в цьому регіоні, по довічному ув'язненню за корупцію у великих масштабах і скорочення депутатського корпусу до 300 депутатів - для тих виборців, які налаштовані популістськи і негативно ставляться до еліт. Найменше на вибори спрацює питання про Будапештський меморандум. Електорально воно не чіпляє.

Прямо президент за "Слугу народу" не агітує і тим самим закон не порушує. Але своїй партії прагне допомогти. А ось наскільки це спрацює - побачимо 25 жовтня і за результатами виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти