У Зеленського з'явився шанс стати справжнім президентом України

5 лютого 2021, 06:49
Рішучість Володимира Зеленського, яка наздогнала його аж в середині другого президентського року, виглядає штучною.
Зеленський
Зеленський пішов у наступ на Медведчука / УНІАН

Поза сумнівами, вимкнувши телеканали Віктора Медведчука з ефіру, президент Зеленський зробив дуже важливий і рішучий крок. Який багато що змінить - і в країні, і навколо неї, і для Володимира Зеленського особисто.

У цій ситуації не проглядається нічия - має перемогти або одна, або інша сторона. Більше того, не проглядається і позиційна гра — події будуть розвиватися стрімко по наростаючій в рамках конфронтаційного сценарію.

Зрозуміло, що Медведчук почне судитися. Причому, шанси його виграти дуже великі. Що робити в такому випадку? Ігнорувати рішення судів? Але тоді система ризикує піти в рознос. Тому що якщо не буде нехай корумпованої, але офіційної системи правосуддя, то бізнесмени і політики, які зараз сперечаються в судах, перейдуть до збройних розбірок.

відео дня

Ще один ризик - зовнішньополітичний капкан.

читайте такожВінні-Пух поліз до неправильних бджіл, або в чому головна помилка ЗеленськогоАндрій Єрмак і Віктор Медведчук конкурують за право бути головним переговірником з Кремлем. Останнім часом за очками вигравав Медведчук, але тепер Єрмак перевернув дошку.

Однак нині Володимиру Зеленському вже нема на кого списувати стагнацію мирного процесу. А нічого, крім миру на смертельних для України кремлівських умовах, Кремль йому пропонувати не має наміру. І що тепер? Референдум від Донбасу? І скотитися в щільно заповнену Петром Порошенком нішу псевдопатріотизму? А наскільки ми готові до ескалації військових дій на Донбасі?

Різкий крок президента вже породив розкол в його команді - Дмитро Разумков явно не хоче випробовувати долю на президентському кораблі. Але бродіння і метання продовжаться, особливо, якщо виявиться, що чіткого плану дій у оточення президента немає. Починати війну з Разумковим на додачу до війни з Медведчуком - а чи під силу? Володимир Олександрович же хоче підвищення рейтингу, а не його відходу в нуль.

читайте такожНапередодні великого шухера: чим закінчиться історія з санкціями проти КозакаІ останнє. Рішучість Зеленського, яка наздогнала його аж в середині другого президентського року, виглядає штучною. Інспірованою ззовні.

Схоже, він сприйняв Джозефа Байдена як старшого брата, який завжди заступиться за хлопчика зі скрипочкою, якого ображає дворова шпана. Але Штати - зовсім не безкорисливий заступник. Вже швидше, вони організоване угруповання, яке, звичайно, захистить від кремлівської шпани, але у відповідь зажадає масу послуг, в тому числі, сумнівних і небезпечних. І на те, що в кінцевому підсумку стане з Володимиром Зеленським, Штатам плювати. Цікаво, він замислювався про це?

А взагалі-то він - рідкісний везунчик. Тому що у нього знову з'явився шанс стати справжнім президентом України. Або ж не досидіти до кінця першого терміну, при цьому угробивши країну. Але щоб уникнути другого варіанту, Зеленському треба мати відповіді на всі поставлені питання. І не тільки на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти