Казка про те, чому Порошенко не ввів санкції проти Медведчука

6 лютого 2021, 08:29
Якщо Петро Олексійович хотів "пресанути" Віктора Володимировича, він би це зробив без всяких сентиментів.
Порошенко
Порошенко стверджує, що не міг ввести санкції проти Козака-Медведчука / Reuters

Ось вміють таки здивувати у Петра Олексійовича. Його клієнти щосили кинулися доводити відсутність подвійного або потрійного дна свого патрона, що схоже і всі вони скопом заплуталися у версіях, чому при своїй каденції Петро Порошенко не став приймати рішення про санкції проти Козака-Медведчука.

В черговий раз у них виходить в гегелівському дусі - якщо факти суперечать моїй "картині світу" — тим гірше для фактів.

В одному випадку кажуть, що Порошенко не хотів поставити під сумнів демократичність виборів президента, які відбулися в 2019 році.

відео дня

Інша версія від Порошенка - СБУ не надала йому як президенту України підстав для введення санкцій. Ще одна версія від Петра Олексійоича, яку він озвучив нещодавно в ефірі "Громадського", - не можна вводити санкції проти громадян України, бо це забороняють Конституція і закони України.

читайте такожЗа відключення каналів Медведчука Зеленський розплатиться президентським крісломЧинний закон "про санкції" був прийнятий ще в 2014 році. Відтоді за рішеннями РНБО, вони вводилися в дію указами президента і були не раз застосовані проти різних громадян України. Причому в ряді випадків взагалі не надавалися пояснення, чому громадяни України підпали під санкції.

Рішення про такі санкції, запроваджені в період каденції Порошенка є у вільному доступі. Наприклад, відома Олена Березовська або мало кому відомий лівий активіст В'ячеслав Бідняк з Дніпропетровська.

Навряд чи це збентежить прихильників Порошенка. У їх струнку картинку світу не вписується факт партнерських і взаємовигідних відносин Порошенка і Медведчука. Хотів би Петро Олексійович "пресанути" Віктора Володимировича, він би це зробив без всяких сентиментів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти