Розпад чи диктатура: чим закінчиться криза в США

9 січня 2021, 10:10
США перестали бути демократією і, як наслідок, втратили моральне право вимагати дотримання демократичних процедур в інших країнах.
Протести в США прихильників Трампа
Протести в США прихильників Трампа / GettyImages

Штурм Капітолію остаточно підвів риску під демократією в США, її більше немає, вона розтоптана і викинута на звалище. Американці більше не здатні проводити вибори так, щоб суспільство погодилося з їх результатами.

Тепер у Америки є два базових сценарії: або швидкий розпад країни або ліва диктатура.

Причому, ліва однопартійна диктатура (потворний союз корпоратократії і охлоса, характерний для всіх вмираючих імперій) зможе лише відстрочити розпад країни на два-три виборчі цикли і призведе до того, що розпад буде більш кривавим. Як розгортатимуться конкретні історичні події передбачити в принципі неможливо, тому це точка біфуркації, в якій, як відомо, незначні на перший погляд події можуть призвести до драматичних наслідків.

відео дня

читайте такожАмериканці остаточно втратили свою АмерикуТрамп програв, тому що проти нього об'єднався весь істеблішмент і вся корумпована система не тільки в США, але і в усьому західному світі. Його зрадив Верховний суд, який відмовився розглядати позови 17 Штатів, його зрадив лідер республіканської більшості в Палаті представників Мітч Макконел, віце президент Майк Пенс і, схоже, його зрадила верхівка Пентагону. Всі інші вищі чиновники його уряду зрадили його ще раніше. Навіть Твіттер заблокував сторінку Трампа!

Тому зараз шансів у Трампа вже немає, а піднімати народ на повстання він не готовий, так як розуміє, що буде знищений фізично. Точніше негайно знищений: в США з цим суворо.

Доля Трампа незавидна. Після офіційного вступу Байдена на посаду в США послідує реакція і, я допускаю, що Трамп буде заарештований і більше на свободу вже не вийде. Однак його місце займе його дочка, яка, швидше за все, стане лідером нової партії, але республіканська партія швидко піде на спад.

Головний політичний висновок: США перестали бути демократією і, як наслідок, втратили моральне право вимагати дотримання демократичних процедур і дотримання прав людей в інших країнах. Вони, звичайно, за звичкою ще будуть намагатися вказувати молодшим братам як треба жити, але це буде викликати лише гомеричний регіт.

читайте такожКризи в США вже немає-почалася катастрофаЦе неминуче призведе до поступового згортання демократії в усьому світі і нас чекає епоха домінування авторитарних режимів на чолі з Китаєм.

Як все це відіб'ється на Україні? В Україні різко підуть на спад проєвропейські і прозахідні настрої і почнуть зростати проросійські. Майдан буде остаточно десакралізований. Настане епоха деморалізації і зневіри, причиною якої стане нездатність української еліти консолідуватися і запропонувати позитивну стратегію і усвідомлення суспільством відсутності перспектив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти