Коронавірусние мародерство: кому жити, а кому вмирати, вирішує посада

27 березня 2020, 11:20
Складається ситуація, коли через високу посаду одна людина буде жити, а інша, за її відсутності, може померти.
Кличко мав би сказати, що від нього цього вимагають, а замість цього перевів стрілки на себе
Кличко мав би сказати, що від нього цього вимагають, а замість цього перевів стрілки на себе

У ЗМІ повідомили, що високопоставлені особи в паніці готують собі місця в столичних медустановах, посилаючись на постанову КМДА. Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, заявив, що "так було завжди".

Судячи з усього Кличко не хоче входити в конфлікт з діючою владою і він старається мати з ними нормальні відносини. Очевидно, що він міг офіційно легалізувати вимогу від офісу президента чи Кабінету міністрів, оскільки низка лікарень в Києві знаходяться у прямому підпорядкуванні КМДА і вони вимагали від нього забезпечити для віп-пацієнтів спеціальні умови.

Тому, коли Кличко за все це зараз віддувається, він мав би сказати, що від нього цього вимагають і він це зробив. Але замість цього він взявся випрадовуватися і цим перевів на себе стрілки і зіпсував собі реноме.

відео дня

читайте такожVIP-щури завезли в Україну коронавірус і поховалися по норахРозпорядження, яке ми всі бачили, не стосується трьох перших осіб держави – президента, прем’єра і спікера ВР, якими Кличко спочатку його прикривав. Перш за все тому, що вони не лежатимуть в Олександрівській лікарні – їм виділять спеціальні приміщення або вони будуть в ізоляції у своєму житлі. У цьому розпорядженні йде мова про осіб, яким належна державна охорона. Це дуже розмитий термін, який передбачає дві категорії.

Перша - які або на постійній основі, або за рішенням органів влади можуть отримати охорону від УДО. Це управління, яке забезпечує охорону вищим посадовцям, яких щонайменше більше тисячі і більшість з них знаходиться у Києві. А якщо взяти тих, кому може надаватися державна охорона і хто може цим спекулювати, то їх буде кілька тисяч. Тому, друга категорія -
люди рівня обладміністрацій, їх заступників можуть цим скористатися, не кажучи вже про крупних бізнесменів.

Привілеї для чиновників справді існують, але в умовах війни і пандемії такі речі тянуть на мародерство.

Бо, коли зараз ми готуємо додаткові місця і приміщення для великого піку хворих і нам говорять, що людей з легкими симптомами вже не будуть госпіталізувати, бо нема де, і в цей самий час виокремити для окремих ВІПів віддати цілі частини лікарень і приміщення для їх охорони поряд з іншими хворими – це фактично руйнування цілісної системи інфекційної лікарні і удар по забезпеченню лікуванням великої кількості простих людей.

читайте такожПрийшов час взяти чиновників за дупуЗараз ми даємо тести тільки для людей з явними ознаками хвороби, не тестуємо тих, хто приїздить з-за кордону, але VIP-осіб тестуємо при найменших підозрах, створюємо для них окремі кімнати і палати. І не виключено, що на кожну таку людину буде заброньований окремий, кращий апарат для ІВЛ, причому у ньому може навіть не бути потреби.

Тобто складається ситуація, коли через високу посаду одна людина буде жити, а інша, за її відсутності, може померти. І це, за нинішніх умов аморально і небезпечно.

Тарас Чорновіл, політичний аналітик, експерт із питань міжнародної політики, колишній народний депутат України, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти