Циклічність української політики, або Чому Зеленський пішов до Тігіпка

27 лютого 2020, 08:40
Сергій Тігіпко потрібен Зеленському, аби врятувати економіку і його самого.
Тігіпко наврядчи погодиться на менше, аніж крісло прем'єра/УНІАН
Тігіпко наврядчи погодиться на менше, аніж крісло прем'єра/УНІАН

Неодноразово наголошував, що так українська політика влаштована, що обов'язково після нових облич маятник хитнеться в інший бік. І Зеленський буде змушений шукати когось більш досвідченого з ветеранів української політики.

Звісно, Зеленський змушений відреагувати на стабільне падіння зборів до бюджету. Фактично, наразі економіка України на грані колапсу. І що з цим робити нинішній прем'єр просто не розуміє - це не його компетенція, він просто розводить руками і розповідає казки про те, що це пізніше якимось чином само собою налагодиться.

Тобто пошуки досвідченого прем'єра, який на практиці розбирається в економіці, не випадковість, а необхідність.

відео дня

читайте такожЧому Зеленський хоче зробити прем'єром саме ТігіпкаДруга умова для такого прем'єра полягає у тому, щоб він не мав не те що бажання, а можливостей до власної політичної кар'єри. Принаймні, щоб він не мав фракції у парламенті. І за цим пунктом Тігіпко цілком підходить - він двічі намагався зробити політичну кар'єру, але не вийшло. Тобто зараз у нього особливого бажання немає, хоча б до того моменту, поки він не повернеться у владу. І незважаючи на те, що під сильного прем'єра Рада завжди переформатовується, але допоки в нього немає власної партії, це певним чином заспокоює Офіс президента.

Ну і по-третє - хто може порадити Зеленському свого доброго давнього знайомого, з яким будували найпотужніший український банк?!

Тому ніяких таємниць тут нема. Як і не таємниця те, що Зеленський шукає нового прем'єра серед досвідчених персон українського політикуму. Але остаточного рішення ні по Тігіпку, ні по комусь іншому досі нема - ідуть тільки консультації. І якщо говорити про самого Тігіпка, то на менше, аніж на прем'єра, він навряд чи погодиться - усе інше йому вже нецікаво.

Крім того, Тігіпко потрібен Зеленському для того, щоб врятувати економіку і врятувати його самого, бо усі претензії щодо провалів направлятимуть саме до президента. Рейтинг президента починав падати повільніше, ніж у інших президентів, оскільки він починав з 73 відсотків. Та зараз почав падати так само, як і у його попередників.

І це призначення трохи додасть плюсів, оскільки після опублікування плівок, у суспільства з'явилося розуміння того, що потрібно змінювати цього прем'єра. Зараз суспільство ставиться до нього індиферентно, але як тільки будуть якісь позитивні зміни в економіці і ми це швидко відчуємо, рейтинг Зеленського швидко піде угору.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти