StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

П'ятниця 13 - які нові фільми жахів подивитися вдома

13 листопада 2020, 11:24
П'ятниця 13-традиційний містичний день, якому приписують найрізноманітніші властивості від невдалого, до справжнього зосередження зла. Яким фільмом розбавити П'ятницю 13, читайте на сайті Главред.
П'ятниця 13
П'ятниця 13 / кадр з фільму

Містична п'ятниця 13 вже давно викликає думки про нещастя, маніяків, фантастичні події в цей день і інші пригоди. Багато хто вважає цей день невдалим. Однак всі люблять фільми, пов'язані з цим днем. Просто не можна не згадати франшизу "П'ятниця 13" з Джейсоном Вурхісом - неживим маніяком, який мстить підліткам за своє вбивство.

Багато хто любить полоскотати нерви і подивитися щось гостросюжетне або дійсно страшне як на Хеллоуїн, так і в п'ятницю 13, яка випадає нечасто.

Що подивитися ввечері на п'ятницю 13 - розповімо в нашому матеріалі.

відео дня

Чорне Різдво / Black Christmas (2019)

Чорне Різдво 2019
Чорне Різдво 2019 / кадр із фільму

Дата виходу:19 грудня 2019

Режисер: Софі Такал

Як співається в пісні Кварталу: "якщо ти від життя від свого втомився..." Новорічний слешер на п'ятницю 13? Ну, в 2019 році цей день був у грудні, тим більше, що у фільмі спритний маніяк кришить дівчат, а потім все відбувається навпаки - чому був не подивитися цей твір кінематографа ввечері в п'ятницю 13?

За сюжетом молоді спокусливі студенточки в кампусі попалися під руку маніяку. Але дівчата - не простачки, вони беруть своє життя в свої тендітні ручки, і дають шикарну відсіч бандиту.

Поїзд в Пусан 2: півострів / Peninsula ( 2020)

Чорне Різдво 2019
Поїзд в Пусан 2: Півострів / кадр із фільму

Дата виходу: 15 липня 2020

Режисер: Ен Сан Хо

Після того, як зомбі-пандемія поширилася на всю Республіку Корею, півострів перекрили, і постаралися вивезти максимальну кількість людей. Вижилі шукають припаси, воюють з зомбі і один з одним. "Переселенців" з Кореї відправляють на півострів, щоб допомогти доставити вантажівку з грошима з пограбованого банку. Але зомбі псують всі плани, і герой просто змушений виживати в умовах того, що є - без зброї і підтримки. Другий фільм не гірший першого, але він абсолютно інший, так що може зацікавити глядачів новим нотками, і неповторним корейським стилем оповідання у фільмах жахів.

Доктор Сон / Doctor Sleep (2019)

Доктор Сон 2019
Доктор Сон 2019 / кадр із фільму

Дата виходу: 7 листопада 2019

Режисер: Майк Фленаган

Довгоочікувана екранізація книги Доктор Сон, яка розкриває майбутнє Денні Торренса, і заодно розповідає більше про "сяйво". Як майже у всіх книгах Кінга, тут проходить зв'язок з Темною Вежею - адже прислужники Багряного Короля також шукали дітей з сяйвом. У фільмі ближче до фіналу цей твіст з'являється-антагоністка каже, що вона - не найгірша істота, яка полює за володарями сяйва. На відміну від сяйва, Доктор Сон також сподобався і Стівену Кінгу.читайте такожЕксперт розкрила, що не можна робити в п'ятницю, 13: кому загрожує негатив

Дитячі ігри / Child's play (2019)

Дитячі ігри 2019
Дитячі ігри 2019 / кадр із фільму

Дата виходу: 20 червня 2019

Режисер: Ларс Клевберг

Перезавантаження знаменитого фільм про серійного вбивцю Чакі. Розслабляючий фільм після оригінального "заїкательного" жаху 80-х і 90-х розповість, як мама дарує своєму невпевненому синові-школяреві новітню високотехнологічну ляльку, яка починає не тільки з ним розмовляти, але і вирішувати його проблеми, іноді кривавим шляхом, і поза бажанням господаря.

Непоганий варіант для легкого вечора, але якщо хочете дійсно страшного слешера - оригінальні фільми з шаманом-Вуду-маніяком лялькою Чакі вам точно підійде.

Прокляття Черниці / The Nun (2018)

Прокляття Черниці 2018
Прокляття Черниці 2018 / кадр із фільму

Дата виходу: 20 вересня 2018

Режисер: Корін Харді

Приквел до фільмів Закляття і Аннабель. Тут розкривається сутність демона, який мучив людей, і з яким мали справу Уоррени. Саме цей поганець хотів знищити Уорренів у другому Заклятті. До речі, після виходу фільму, Закляття 2 теж трохи підправили. Фільм містичний і вельми страшний - живі мертві монашки, демон, трупи і одержимість. До кінця фільму так і неможливо зрозуміти, хто ж живий, а хто насправді мертвий.

Обережно, може викликати бажання подивитися фільми Закляття і Закляття 2.

Репортаж / REC (2007)

Репортаж 2007
Репортаж 2007 / кадр із фільму

Дата виходу: 29 серпня 2007

Режисер: Жауме Балагеро і Пако Пласа

Іспанський фільм жахів, який змусить вас забитися в кут і не спати всю ніч. Це той неповторний підхід, коли без особливого бюджету і спецефектів може вийти щось якісне. Якщо хочете -тут вам і епідемія невідомої зарази. Зараза ця перетворює людей на зомбі. Зомбі мають якийсь надприродний (містичний) зв'язок і походження. Винуватець "торжества" - чи то хвора, чи то одержима людина. Гостроти наганяє те, що події розгортаються в будинку, який випадково був заблокований від навколишнього світу, а зйомка - аматорською камерою журналістки. Навряд чи вам захочеться дивитися Інші частини цього фільму жахів в той же вечір.читайте такожП'ятниця, 13 - як з'явилася й як врятуватися від проблем

П'ятниця 13 / Friday 13 (1987-1990)

П'ятниця 13 - 2009
П'ятниця 13 - 2009 / кадр із фільму

Творець: Шон Каннінгем і Віктор Міллер

Так, так, ми не змогли не згадати прекрасну франшизу, яка доклала руку до популяризації п'ятниці 13, як містичного дня. Як і про всі класичні фільми, тут можна говорити дуже багато. Але як не похвалися історію про маніяка з сокирою/мачете/здоровенним ножем, який під розвеселу музику або підлітковий секс шматує підлітків у літньому таборі в помсту за свою давню смерть? Для недосвідчених варто відзначити, що в першому фільмі містики не так вже й багато, і маніяк не той, на кого всі думають. Є ще ремейк 2009 року, і звичайно ж неповторний "Фредді проти Джейсона"

Якщо хочете традиційного фільму жахів на п'ятницю 13, то вам ідеально сподобаються саме ці фільми.

Відзначимо, що це далеко не повний список фільмів жахів, які варто подивитися в такий знаменний день. "Кладовище домашніх тварин" 1989, "Справа 39","Я знаю, що ви зробили минулим літом", "Пункт призначення", і звичайно ж "Крик" - 1-4.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти