StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо господині кладуть рис у пралку - вирішують одразу 2 проблеми

26 серпня 2024, 18:09
1319
Дивно, але звичайний рис може стати незамінним для вашої пральної машинки.
Навіщо господині кладуть рис у пралку
Навіщо господині кладуть рис у пралку / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Пральна машина - це надійна помічниця в домі, і кожна господиня знає, як важливо підтримувати її в чистоті. Але що робити з неприємним запахом із пральної машини, який може з'являтися з часом? Виявляється, існує цікавий та ефективний метод - використання звичайного рису.

Чому виникає неприємний запах у пральній машині?

Багато хто стикався з ситуацією, коли після прання, якщо одразу закрити дверцята машини, в ній починає накопичуватися неприємний запах. Причина криється в тому, що в барабані машини залишається волога і залишки мийних засобів.

У закритому просторі та за кімнатної температури це створює ідеальні умови для розмноження бактерій і утворення цвілі.

відео дня

Як рис допомагає впоратися із запахом?

Французькі господині першими виявили, що рисова крупа може стати чудовим рішенням цієї проблеми. Ідея прижилася і у нас. Рис має дивовижну здатність вбирати вологу і будь-які запахи, що робить його ідеальним помічником у боротьбі з неприємними ароматами в пральній машині, пише сайт На пенсії.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Щоб використовувати рис для боротьби із запахом, не варто сипати його безпосередньо в барабан. Краще зробити невеликий мішечок із марлі, наповнити його рисом і добре зав'язати. Такий мішечок можна покласти в барабан після кожного прання, і рис вбиратиме зайву вологу, запобігаючи появі неприємного запаху і цвілі.

Крім боротьби із запахом, рис також допомагає знизити ризик утворення цвілі на гумовій манжеті завантажувального отвору - місці, де вона часто з'являється. Регулярне використання цього методу дасть вам змогу підтримувати вашу пральну машину у відмінному стані та забути про неприємні запахи.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як почистити пральну машину і прибрати запах?

Рис - це лише один зі способів боротьби з неприємним запахом. Не забувайте регулярно очищати пральну машину, приділяючи увагу барабану, лотку для порошку і гумовій манжеті. Використання оцту або лимонної кислоти для промивання машини також допоможе позбутися запахів і продовжити термін служби вашого побутового приладу.

У підсумку, якщо ви шукаєте простий і доступний спосіб, як позбутися неприємного запаху під час прання, спробуйте використати рис. Цей нехитрий трюк допоможе зберегти вашу пральну машину свіжою і чистою на довгий час.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти