StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно сушити фрукти на повітрі, якщо немає сушарки: прості та дієві поради

28 червня 2024, 22:27
953
Як роблять сухофрукти в домашніх умовах - Главред розібрався у цій темі та зібрав корисні поради.
Як правильно сушити фрукти на повітрі, якщо немає сушарки: прості та дієві поради
Як роблять сухофрукти / колаж: Главред, фото: unsplash

Як швидко висушити сухофрукти - часто навіть досвідчені господині ставлять собі таке питання. Відомо, якщо сушити фрукти у духовці, то процес буде набагато швидшим. Однак, необхідно постійно слідкувати за температурою, щоб фрукти не згоріли. Євген Клопотенко розповів, що для сушіння в духовці не можна використовувати фрукти, які мають великий вміст вологи: кавун чи диня.

Як правильно зробити сушіння з яблук

Для початку, перед сушінням яблук, варто підготувати лише стиглі плоди. Потрібно перебрати пошкоджені і некрасиві плоди. Також необхідно ретельно вимити яблука у воді із содою та видалити пошкоджені частини. Нарізати потрібно яблука тоненькими шматочками.

Щоб яблука мали світлий колір під час сушіння, то їх відбілюють у воді з сіллю або лимонною кислотою. Досвідчені господині радять яблука збрискати лимонним соком, щоб природній колір не втрачався.

Якщо ви будуте сушити яблука або інші фрукти у сушарці, то у ній вони матимуть природний аромат. Однак, якщо ви будете сушити дуже соковиті фрукти чи ягоди, то необхідно їх перемістити на найнижчий ярус сушарки, щоб сік не капав на інші фрукти. Також потрібно викладати фрукти так, щоб шматочки не торкались один одного, адже якщо вони злипнуться, тоді буде важко їх розібрати.

Як сушити фрукти без духовки

Якщо у вас немає духовки, то можете обрати старий, безкоштовний і добре відомий метод - сушка яблук на сонці, на відкритому повітрі. Після того, як підготували яблука до сушки, варто розкласти їх на плоскій поверхні, але попередньо поверхню потрібно вкрити пергаментним папером, а зверху накрити марлею. Це потрібно для того, щоб фрукти не постраждали від мух, комах, адже вони залишаться на сонячному місці на вулиці.

Також необхідно періодично перевертати яблука, щоб фрукти просихали повністю. Однак, ввечері їх потрібно забирати у приміщення, адже вночі температура нижча. Такий метод безкоштовний, але тривалий, адже для повного сушіння фруктів знадобиться приблизно тиждень. За цей час фрукти зможуть позбутись зайвої вологи.

Дивіться відео про те, як сушити фрукти:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти