StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пишне цвітіння гарантоване: чим підгодувати орхідеї для кращого зростання

5 жовтня 2023, 21:03оновлено 6 жовтня 2023, 17:46
13323
Чим поливати орхідею для пишного цвітіння - блогерка, яка має близько 150 орхідей в колекції, розповіла корисні поради.
Пишне цвітіння гарантоване: чим підгодувати орхідеї для кращого зростання
Чим поливати орхідею під час цвітіння / колаж: Главред, фото: instagram/juliet_orchids, instagram/vip_orhidea

Як правильно підгодовувати орхідеї - існує багато методів та порад, як покращити цвітіння квітів. Однак не всі вони дієві. Блогер-садівник Анастасія у своєму Instagram, яка колекціонує орхідеї та має вже понад 150 видів, радить підживлювати квіти перевіреними добривами.

Як часто потрібно поливати орхідею

Відомо, що у природі орхідеї вбирають воду із вологого повітря, або під час сезону дощів. Таким чином, коріння ніколи не буває сухим. Для орхідей важливо поливання - рідко, але рясно. Перед тим як знову поливати квіти, то варто звернути увагу на висихання субстрату. Визначити це дуже легко: ґрунт став світлий і легкий, а коріння - сірими.

Садівниця радить також оприскувати молоді орхідеї, або які треба реанімувати. Вона робить слабкий розчин із амінокислот, мегафолу, або з Peters Professional "Foliar feed".

відео дня

"Варто робити це у вечірню пору, коли сонце вже зайшло. Для орхідей, які мають малу кількістю коріння і листя - це основний спосіб отримати поживні речовини", - зазначила Анастасія.

Яка найкраща підгодівля для орхідей: народні методи

  • Деякі господарі використовують народні методи для підживлення квітів. Наприклад, солодка вода - є дуже корисною орхідеям. Від неї квіти дуже гарно ростуть. Рецепт досить простий: в 500 мл води потрібно розвести 1 столову ложку цукру і можна поливати рослину.
  • Також солодке добриво можна зробити за допомогою меду. Він також добре стимулює цвітіння квітів та ріст рослини. Для розчину варто взяти 1/3 частину чайної ложки меду і додати у 250 мл теплої води.
  • Якщо ви випили чай чи каву, то залишки не спішіть викидати. Цікава порада від любителів орхідей - варто підсипати чай або каву у горщик. Також можна приготувати слабкий настій та підливати орхідеї.

Що бояться орхідеї

Спочатку, як орхідея з'явилась у вашому домі, вона повинна бути у темному місці, де на неї не потраплятиме пряме сонячне проміння.

Також орхідеї протипоказана пересадка. Виняток із правил, якщо в горщику є сфагнум, тоді краще поспілкуватись із продавцем про мох.

Важливо знати, що перший час орхідею взагалі не повинні оточувати інші рослини. З часом можна буде приєднати квіти до решти вазонів. Однак, орхідеї полюбляють собі подібних.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти