StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти щодня борщ: несподівана відповідь просто вб'є наповал

12 квітня 2024, 16:22оновлено 15 квітня, 14:23
Які вітаміни дає борщ - у чому користь українського борщу.
Борщ
Чим корисний український борщ / Колаж: Главред, Фото: УНІАН

Традиційний борщ є чи не головною стравою на столі багатьох сімей. Існує велика кількість рецептів приготування борщу, при цьому зустрічається навіть вегетаріанський, без додавання м'яса.

Однак найбільшою заслуженою любов'ю користується традиційний борщ, приготований на основі буряка. При цьому інші інгредієнти можуть змінюватися залежно від смакових уподобань.

Читайте наш матеріал "Як довго можна зберігати сало в морозилці: несподівана відповідь, про яку знають не всі".

Користь борщу для організму

Під час приготування борщу використовується цілий список овочів. І хоча вони проходять теплову обробку, проте в тому чи іншому вигляді зберігають свої певні корисні властивості. Крім того, що гарячий борщ, особливо в холодну пору, може зігрівати і додавати енергії, він також поживний, наповнюючи організм новими силами.

Чим корисний борщ для людини

У складі борщу міститься багато овочів, які, своєю чергою, наповнюють організм клітковиною. Це позитивно позначається на поліпшенні травлення, прискоренні обміну речовин. Крім того, клітковина може сприяти зниженню рівня холестерину в організмі.

Одним з інгредієнтів борщу є морква, яка містить бета-каротин. Це антиоксидант, що сприяє уповільненню процесу старіння. Водночас часник і цибуля, які надають борщу особливої пікантності, містять у своєму складі ефірні олії, фітонциди, мікроелементи та вітаміни.

Дивіться відео - борщ із чорносливом:

Чому потрібно їсти борщ

Жодної шкоди від вживання борщу немає, за умови, що вам не протипоказані якісь із його складових. Борщ корисний для організму, адже в його складі чимало вітамінів різних груп (органічні кислоти, мінеральні солі).

Також дієтологи виокремлюють, то в складі борщу містяться амінокислоти. Встановлено, що за умови регулярного вживання борщу в їжу, можна домогтися прискорення виведення важких металів і токсинів з організму.

Что за блюдо борщ?

Борщ - українська рідка страва, яка вариться з рубаного буряка, капусти з додаванням картоплі, квасолі та різних приправ, повідомляє "Вікіпедія".

Які вітаміни дає борщ

У традиційному борщі можна знайти цілий список корисних вітамінів.

Що міститься в борщі:

  • вітаміни групи В;
  • вітамін С, К;
  • органічні кислоти;
  • фолієва та пантотенова кислоти;
  • амінокислоти;
  • каротиноїди;
  • мінеральні солі.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти