Обережно з вологим прибиранням: які предмети інтер'єру не варто мити водою

25 жовтня 2024, 00:26
21
Здебільшого вода є основним засобом очищення, але насправді вона може пошкодити або скоротити термін служби певних предметів.
Уборка
Вода може пошкодити певні вироби / Коллаж: Главред, фото ua.depositphotos.com

Найшвидший спосіб прибирання – пройтися вологою ганчіркою по меблях, освіжити підлогу, однак вода може тільки нашкодити деяким предметам інтер’єру, пише Southern Living.

Які речі не варто мити водою

Дерев'яні меблі та підлога. Незалежно від того, чи говоримо ми про підлогу, чи про меблі, загалом деревина добре вбирає в себе вологу, через що може прогинатися, тріскатися і деформуватися, коли на неї потрапляє вода.

Навіть якщо меблі лаковані, все одно ризикувати не варто, краще використовувати спеціальні засоби, яких наразі вдосталь у будь-якому магазині.

відео дня

Якщо ж ви хочете зробити вологе прибирання та помити деревʼяну підлогу, то після миття обовʼязково протріть поверхню рушником з мікрофібри, щоб зайва рідина не потрапила всередину деревʼяної підлоги.

Латунь і срібло. Багато срібних та латунних виробів мають захисне покриття, яке може стиратися від регулярного контакту з водою. Також ювелірні вироби, столове срібло чи посуд не можна чистити водою, тому що рідина може залишати на металі плями, через що виникатиме корозія.

Декоративна та звичайна цегла. Не варто чистити цеглу водою, рідина може розчинити солі та мінерали, які містяться в ній. В результаті такого миття цегла може виглядати ще бруднішою. До того ж вода потраплятиме у пори цегли, що призводитиме до її руйнування.

Газові конфорки. Вода може потрапити в систему запалювання, що може призвести до пошкодження окремих компонентів або навіть всього газового обладнання. Крім того, волога може викликати несправності газових клапанів та сприяти виникненню іржі й корозії.

Музичні прилади. Музичні інструменти з дерева не можна протирати вологою ганчіркою, навіть якщо вони вкриті лаком. Рідина все одно може її пошкодити: призвести до знебарвлення, набухання, тріщин та сколів. Отже, в процесі прибирання воду необхідно замінити спеціальними засобами для очищення, які призначені для музичних інструментів.

Southern Living

Southern Living — це американський журнал, який висвітлює теми, пов'язані з приготуванням їжі, садівництвом, дизайном інтер'єру, подорожами та місцевими традиціями.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти