StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Про це знають лише одиниці: для чого насправді потрібен другий отвір у раковині

25 листопада 2023, 16:26
У більшості сучасних раковин на кухні чи в ванній є другий отвір, який часто розташований під краном або збоку. Главред з'ясував, для чого він потрібен.
Про це знають лише одиниці: для чого насправді потрібен другий отвір у раковині
Для чого насправді потрібен другий отвір у раковині - несподівана відповідь / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pixabay

Сучасні раковини для кухні та ванної кімнати мають другий отвір, який часто розташований під або збоку від змішувача. Як правило він завжди знаходиться у верхній частині раковини.

Навіщо в раковині другий отвір

Другий отвір в раковині може мати кілька призначень або функцій:

  • Дренаж: Додатковий отвір служить для водостоку і відведення води, яка збирається в раковині. Це може бути корисно для уникнення переливання води та утворення забруднень.
  • Подвійний стік: У деяких випадках, раковини використовуються для двох користувачів одночасно. Другий отвір дозволяє воді вільно стікати при одночасному використанні обома людьми.
  • Дизайн і стиль: Другий отвір може бути введений як елемент дизайну для створення унікального вигляду або стилю раковини.
  • Вентиляція: Деякі моделі мають другий отвір для полегшення вентиляції і прискорення відведення води.

Насправді цей отвір служить не тільки для прикраси, а й для того, щоб не затопити будинок, а якщо ви живете в квартирі, то щоб захистити сусідів. Це теж необхідно для запобігання затоплення водою.

відео дня

Основний отвір знаходиться в нижній частині раковини. Він з’єднаний із сифоном, де осідають бруд, жир, волосся та всі інші відходи нашого життя. Буває, що засмічується сифон або сама зливна труба. При цьому, якщо ви поспішаєте або неуважно забуваєте закрити воду, вода почне витікати за межі раковини.

Щоб запобігти цьому, раковина має ідентичний другий отвір, так званий перелив або переливний отвір, який можна використовувати для запобігання витоку води. Якщо раковина справді переповнюється через те, що злив засмічений або потік води занадто сильний, щоб стікати в злив, другий отвір стане в нагоді.

Однак не варто покладати всі надії на цей дренажний отвір. Експерти наголошують, що й він також може забитись сміттям та не дати вам часу злити воду, коли вам це потрібно. Тому перед миттям викидайте залишки їжі або поставте під раковину спеціальний кухонний комбайн.

Як прочистити другий отвір у раковині?

Більшість із нас забувають одну просту, але дуже важливу річ, що переливний отвір час від часу також потрібно чистити. Коли ви користуєтеся раковиною, у переливі накопичується бруд, цвіль і залишки миючого засобу.

Якщо ви не будете з цим обережні, з часом з’явиться неприємний запах. Очистити перелив дуже легко. Візьміть ватний диск і змочіть його в оцті. Потім ретельно очистіть внутрішній отвір.

Якщо ви відчуваєте, що отвір вже сильно забитий, можна скористатися простим пристосуванням. Візьміть дріт і обмотайте один її кінець ватою або тканиною, змоченою в оцті. Вставте дріт в отвір і обережно протріть внутрішню стінку переливу.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти