StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не відходячи від прилавка: 6 простих способів, як вибрати якісну ковбасу

19 січня 2024, 12:03оновлено 20 січня, 16:47
888
Главред з'ясував, які способи допоможуть вибрати якісну та смачну ковбасу прямо в магазині.
Не відходячи від прилавка: 6 простих способів, як вибрати якісну ковбасу
Як вибрати ковбасу - як визначити неякісну ковбасу в магазині / Колаж Главред, фото: УНІАН

При виборі ковбаси в магазині важливо керуватися кількома ключовими критеріями, які допоможуть визначити якість продукту та його свіжість. Констянтин Грубич в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів про ключові правила при виборі ковбаси та про те, як перевірити ковбасу на рівень крохмалю.

На що потрібно звернути увагу при виборі ковбаси?

  • Звертайте увагу на ДСТУ: це той стандарт, якому мають підкорятися усі підприємства. "Якщо ковбаса за ДСТУ - вищого сорту, то це означає, що до її складу входить відбірне м 'ясо, що там немає перемелених кісток, що там немає шкіри, що допускається в продуктах, які продаються із позначкою "перший сорт", - вказує Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1".

Якщо вам цікаво дізнатись більеш про те, як вибрати продукти до святкового столу, рекомендуємо наш матеріал: Якісна риба виглядає так: як вибрати оселедець.

  • Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і з натуральної кишки. За словами Констянтина Грубича, не важливо, натуральна чи штучна оболонка, головне, щоб не було жодних пошкоджень, жодних подряпин, проколів. Наявність пошкоджень може призвести до контакту продукту з повітрям та бактеріями, що може змінити його якість.
  • Звертайте увагу на текстуру в розрізі ковбаси: текстура дуже важлива. Дивіться, щоб не було жодних зайвих вкраплень. Якщо у ковбасі у складі присутнє сало, то дивіться, щоб колір сала був білого кольору, в жодному разі не жовтого або ж взагалі сірого. Не купуйте ковбасу, яка має зеленуваті відтінки або підозрілі плями, оскільки це може свідчити про порушення технології виготовлення або неналежні умови зберігання.
  • Перевіряйте ковбасу за допомогою нюху: ковбаса повинна мати приємний, характерний для свого сорту аромат, без неприємних запахів, які можуть свідчити про порушення у виробництві або недостатню свіжість.
  • Краще купуйте цілу ковбасу, а не шматок
  • Місце зберігання і виробник: перевірте, чи продукт знаходиться у відповідних умовах зберігання. Ковбасу слід зберігати в холодильнику або холодильній вітрині, щоб уникнути підвищення температури та зберегти свіжість. Обирайте надійного виробника: у місці продажу мають бути належні умови та вся необхідна документація.

Дивіться відео про те, як вибрати якісну ковбасу в магазині:

Як перевірити ковбасу на рівень крохмалю?

Для того, щоб перевірити ковбасу на рівень крохмалю, потрібно на шматочок ковбаси помістити краплю йоду.

"Якщо розчин залишається коричневим — це знак якості. Якщо ж колір змінився на синій, то цей продукт містить надлишок крохмалю. Звичайно, ті шматочки, які ви використали для експерименту, їсти не можна", - додає Констянтин Грубич.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти