StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна живити ноутбук від повербанка: як отримати енергію і не угробити гаджет

27 травня 2024, 17:15
169
Блекаути, на жаль, тривають, тому питання "Чи можна живити ноутбук від повербанка?" актуальне дуже. Главред на нього відповідає.
овербанк, ноутбук
Чи можна живити ноутбук від повербанка? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

"Як живити ноутбук від повербанка" - з такого приводу доводиться чухати в потилиці зараз мільйони й мільйони українців (просто тому що, скажімо, екофлоу, коштує в середньому набагато дорожче за такий гаджет). Портал wikiHow розповідає, що і як потрібно правильно зробити в цьому випадку і не пошкодити техніку.

По-перше, потрібно пам'ятати, що повністю зарядженої батареї ноутбука вистачає в середньому на термін від 2 до 4 годин (дивлячись для чого зазвичай використовується ноутбук власником). По-друге, потрібно пам'ятати, що найсвіжіші моделі повербанків дають змогу підживлювати ноутбуки в принципі, але далеко не завжди і аж ніяк не всі (особливо з бюджетного сегмента).

Річ у тім, що деякі моделі повербанків зовсім не підходять для такої задачі зовсім - тому що мають маленьку ємність і потужність. У разі, якщо спеціально придбати пристосовані під ноутбуки повербанки, то проблем із зарядкою виникнути не повинно.

відео дня

Річ у тім, що на виході такі пристрої дають напругу в 19 вольт (і це дорівнює має бути чітко дорівнює на виході штатного зарядного пристрою ноутбука). Таким чином, жодної шкоди батареї така зарядка не завдасть, однак заряджатиметься гаджет значно повільніше, ніж зазвичай (адже у повербанка низька сила струму). Але що поробиш - зайвим часом доведеться пожертвувати (заради того, щоб можна було заряджати ноутбук під час блекауту).

Що таке wikiHow?

wikiHow - онлайн-проєкт, який займається просвітою людей щодо різних лайфхаків та інших дрібниць, корисних для життя. Станом на травень 2024 року на YouTube-канал проєкту підписано 577 тисяч осіб.

овербанк, ноутбук

Як зрозуміти, чи можна заряджати ноутбук від повербанка?

Загалом відповідь на це запитання буде позитивною - але з великими нюансами. Для того, щоб дізнатися, чи підходить свіжокуплений павербанк для зарядки ноутбука, потрібно:

  • Зазирнути в технічні документи ноутбука і перевірити спершу напругу зарядки (можна також подивитися на блоці живлення гаджета). Потім перевірити силу струму - що вища, то швидше буде зарядка. Потім прийшла черга роз'єму зарядки - USB Type-C, USB-A або інший.
  • Порівняти технічні характеристики ноутбука з характеристиками павербанка. Вихідна напруга має бути не меншою, ніж напруга зарядки ґаджета, а сила струму якраз така ж, як у цієї самої зарядки. Ну і логічно, що роз'єм - обов'язково має збігатися з роз'ємом зарядки ноутбука. Дуже важливо не забувати перевірити потужність - для ноутбуків потрібні павербанки не слабкіше 60 ват.
  • Переконатися, що повербанк досить ємний. Що ємність більша, то довше можна від нього може працювати ноутбук. Наприклад, для половинної зарядки звичайного ноутбука може знадобитися повербанк з ємністю 10 000 міліампер-година.
  • Взяти відповідний і досить якісний кабель для зарядки. Кабель USB Type-C - USB Type-C або USB Type-C - USB-A (залежно від роз'ємів).

Експерти також радять використовувати тільки популярні моделі павербанків від відомих виробників, які давно на ринку. У жодному разі не залишати ноутбук підключеним до павербанків надовго після повного заряджання. Крім того, у жодному разі не використовувати пошкоджений пристрій для заряджання ноутбука. Якщо дотриматися всіх цих умов, то будь-який власник може безпечно й ефективно заряджати свій ноутбук від повербанка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти