StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Яке м'ясо свинини найкраще для шашлика: секрет розкрито

25 серпня 2023, 16:01
12291
Свинина є не тільки смачною та соковитою, але й поживною та корисною
Вкуснейшее мясо
Смачнюще м'ясо / Фото: freepik

Якщо збираєтесь на базар або в магазин за м'ясом, варто знати, яка частина свинини найм'якша і найсмачніша. Що підійде для шашлику, а що для повсякдення читайте у матеріалі.

Частини м’яса свинини: види та різниця

Свинячу тушу обробляють на такі основні частини:

  • Окіст. Найбільш м’ясиста частина свинини, яка розташована у верхній частині окосту. Його обирають для приготування на відкритому вогні. З окіста готують ескалопи та шніцелі, а також, гуляші та піджарку. Всім відому запечену буженину готують теж з цієї частини свинини.
  • Шия. Її ще називають "комірець". Відрізняється соковитістю завдяки невеликим жировим прожилкам. М'ясо добре підходить для смаження, тушкування і відварювання. Крім того, м'ясо ріжуть на порційні шматки і готують із них стейки для гриля, а також шашлик.
  • Лопатка. Передня частина туші. М’ясо не має хрящів та кісток. Лопаткова частина є піснішою, не жирною, але ніжною.Лопатку можна тушкувати, смажити, варити. Також лопатку застосовують для виготовлення ковбас, холодцю, вареної шинки.
  • Шинка. Ця частина помірно ніжна, пісна, ароматна і має доступну вартість. Є найкращим варіантом для складних страв і стейків, тому що в ньому немає зайвого жиру та кісток. Головне - не пересмажити м'ясо і солити його в кінці, щоб сіль не витягнула вологу під час приготування страви.
  • Вирізка. Найдорожча частина свинини. Цей м'яз розташований у задньому підребер'ї, підтримує хребетний стовп, але не бере участі в русі. Завдяки малій роботі в цьому місці м'ясо вирізняється своєю ніжністю. Найчастіше з вирізки роблять стейки, які швидко обсмажують і подають із соусами.
  • Грудинка. Ця частина туші належить до черевного відрубу, відрізняється жировим прошарком. Найчастіше з грудинки готують рагу, а ще її варять, смажать і коптять.
  • Корейка. Поперекова частина свинини. Залежно від розташування до голови, виділяють "тонке і товсте місце". У будь-якому разі м'ясо дуже ніжне, його можна готувати навіть великими, цілісними шматками: посмажити, використовуючи відкритий вогонь або ж запекти в духовці.

Яке найбільш м’яке та корисне м’ясо свинини

Яка частина свинини найбільш м’яка та смачна - досить відносне поняття, адже смаки людей різні. Проте серед безлічі частин свинини найбільш ніжною є вирізка. Це найбільш м’яке, але й найдорожче м’ясо. Зазначений низькокалорійний делікатес вважається дієтичним та багатим на вітаміни.

відео дня

Яку частину свинини обрати для шашлику

Для шашлику зі свинини найкраще брати шию. Замаринуйте її, не шкодуючи цибулі. Однак будьте уважні, якщо купуєте м'ясо. Не беріть "холку", верхню частину шиї, краще купляти бічні частини.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти