StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як варити макарони, щоб вони не злиплися – простий рецепт

10 лютого 2021, 17:39
Щоб правильно і смачно зварити макарони, важливо знати кілька секретів правильного приготування, і ваше блюдо вийде дивовижним.
Як варити макарони, щоб вони не злиплися – простий рецепт
Макарони виходять смачними якщо додати вершкове масло / pixabay

Макарони вже давно стали частиною традиційної кухні не тільки в Італії, але і в східних країнах. Головний секрет смачно приготованих макаронів полягає в правильному варінні продукту.

Макарони слід кидати в уже киплячу підсолену воду. А щоб вони не прилипли до дна каструлі, важливо помішувати їх до тих пір, поки вода знову не закипить. Якщо пропустити цей момент, можна зіпсувати блюдо.

Зазвичай макарони варити варто 10 хвилин, але час може змінюватися в залежності від сорту борошна, з якої приготовлені макарони. Але найвірнішим способом дізнатися ступінь готовності є проба. Макарони повинні бути щільними, але не твердими.

Як варити макарони - простий рецепт

Вам потрібно:

  • макарони з твердих сортів пшениці - 200 г;
  • вода - 2 літри;
  • сіль - 1 ст. ложка.

Щоб зварити смачні макарони, скористайтеся простою формулою, придуманою італійськими кухарями: 1000/100/10. Вона означає, що на 1 літр води припадає 100 г макаронів і 10 г солі.

читайте такожЯк правильно варити рис-простий рецепт

Закип'ятіть воду в каструлі з товстими стінками. Посоліть воду і покладіть туди макарони. Постійно помішуйте, поки вода знову не закипить.

Щоб зварити спагетті, занурте один кінець макаронів у воду, почекайте пару секунд і повільно опускайте їх цілком. Вони швидко размягчатся і повністю увійдуть в каструлю

Час варіння макарон зазвичай вказано на упаковці. За пару хвилин до закінчення зніміть пробу.

Готові макарони відкиньте на друшляк і дайте стекти воді. Змішайте їх з розтопленим вершковим маслом або приготованим заздалегідь соусом.

Як правильно готувати макарони - відео

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти