StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно розпалити багаття в мангалі: вогонь розгориться навіть у сильну зливу

4 січня 2024, 13:55оновлено 5 січня, 17:45
Як правильно розпалювати вугілля для шашлику - прості секрети досвідчених дачників.
мангал, багаття
Як легко і швидко розпалити багаття / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Alexey_Marcov, Pixabay/2184077

Шашлик є одним з найбільш улюблених і поширених ласощів під час відпочинку на природі. Його готують різними способами і з різних продуктів (м'яса, риби і овочів).

Однак нерідко при спробах розпалити багаття для мангала виникають непередбачені труднощі. Є відразу кілька простих і перевірених способів, як розпалити багаття для шашлику.

Увага! При роботі з відкритим вогнем дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а після закінчення приготування ретельно загасіть вогонь і вугілля.

відео дня

Як розпалити багаття для шашлику на дровах

Читайте наш матеріал "У чому секрет смачного шашлику: неймовірний фокус гарантує приголомшливий фурор".

Найпростіший спосіб - використовувати вугілля і паливо для розпалювання, яке продається в будь-якому супермаркеті. Деревне вугілля слід висипати в місце приготування шашлику (зазвичай це мангал) і зробити посередині невелике заглиблення. У нього покладіть спеціальне пальне - суху таблетку.

Підпаліть таблетку і дочекайтеся, коли все поглиблення буде у вогні, після цього поступово додавайте в полум'я вугілля. Після прогорання і набору температури вугілля готові до застосування.

Як розпалити багаття на мангалі

Якщо ви розпалюєте вогонь в спеціальному мангалі, можна використовувати як вугілля, так і дрова. При розпалюванні вугілля можна використовувати спеціальне паливо (рідке або в таблетках).

При цьому при розпалюванні дров вниз кладуть газетний папір або дрібний хмиз. Потім зверху розміщують тонкі гілочки, на які вже викладають великі дрова. Спочатку підпалюйте папір або хмиз, які загоряться навіть від одного сірника. Від них займуться дрібні гілки, які в свою чергу дадуть сильніший вогонь, який охопить і великі дрова.

Які бувають види багать

Звернемо увагу на те, що при розпалюванні дров можна використовувати різні варіанти і конфігурації. Зазвичай вогнище формують декількома видами:

  • Курінь (дрова впираються один в одного під нахилом - кутом, утворюючи своєрідний курінь);
  • Зірочка (кілька дров кладуть з різних сторін одним кінцем до вогню, поступово зрушуючи до центру в міру прогорання);
  • Колодязь (дрова кладуть попарно: паралельно один одному, викладаючи кожен наступний ряд - один на інший - перпендикулярно нижньому ряду).

Як легко і швидко розпалити багаття

Досвідчені любителі барбекю знають, що легко і швидко багаття можна розпалити, використовуючи звичайну порожню консервну банку. Поставте її в безпечному місці (подалі від дерев і заростей сухої трави) і обкласти гілками. Всередину консервної банки покладіть суху ганчірку або ганчірку, просочену жиром. Після чого підпаліть ганчірку, яка допоможе дровам розгорітися.

Як розпалити багаття в будь-яку погоду

Якщо на вулиці сніг і навіть дощ і вам треба терміново розпалити багаття для шашлику, є перевірений стовідсотковий спосіб. Для цього розкладені для багаття дрова (навіть мокрі) або вугілля полийте невеликою кількістю соняшникової олії. Потім зверху полийте рідиною для розпалу (якщо її немає під рукою можна використовувати невелику кількість бензину або розчинник). Рідина для розпалювання дасть моментальний вогонь, а масло забезпечить довготривале горіння і запалить навіть сиру деревину.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти