StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Для чого заморожують кефір: несподівана відповідь просто вб'є наповал

29 серпня 2023, 01:30оновлено 29 серпня 2023, 11:51
73775
Що буде з кефіром якщо його заморозити - неймовірний результат експерименту.
кефір, холодильник
Заморожений кефір користь / Колаж: Главред, Фото: ua.depositphotos.com, Рixabay / stevepb

Кефір, як і будь-яку іншу кисломолочну продукцію, краще вживати свіжим, до закінчення терміну придатності. При цьому нерідко перепад температур призводить до розшарування продукту – через що напій втрачає однорідну консистенцію.

Таке може відбуватися в разі, якщо на кефір впливають низькі температури. Однак після відтавання продукт зазвичай повертається до початкового стану. На допомогу тут може прийти блендер, міксер або звичайний віночок для збивання.

Сир із замороженого кефіру

Читайте наш матеріал: "Як краще пити кефір вранці або ввечері: приголомшливі відомості про білий напій".

відео дня

Після заморозки і розморожування кефіру можна помітити, що сироватка може набагато швидше відходити. Також при цьому білки можуть збираються згустками. Це може бути плюсом при приготуванні ніжного сиру без нагрівання.

Давно помічено, що під час заморозки рідина кристалізується. В результаті вона відділяється від молочного жиру. У той же час при відтаванні вона потім легко відділяється. Після заморозки шматок кефірного льоду викладають в лляну ганчірочку і підвішують над ємністю на ніч.

Що буде якщо заморозити кефір в морозилці

Якщо ви хочете заморозити кефір для того, щоб довше його зберегти, цього робити не рекомендується. У Мережі можна знайти багато коментарів про те, що після розморожування кефір втрачає свій початковий смак. Якщо ви все ж вирішите заморозити кефір стежте за тим, що тара не була заповнена під зав'язку. Адже є ризик, що її просто розірве, адже рідина при заморожуванні збільшується в об'ємі.

Чому не можна пити кислий кефір

Кефір, як і будь-який інший продукт, краще вживати до закінчення терміну придатності. Якщо ви все-таки вжили кефір після закінчення терміну придатності, це може привести до розладу шлунка. Відомо, що зіпсований кефір є розсадником патогенних бактерій, які можуть стати причиною отруєння. Після закінчення терміну придатності кефіру не слід його вживати, а краще використовувати при приготуванні різних страв.

Заморожений кефір: терміни зберігання

Кефір в морозилці краще заморожувати в заводській тарі. Однак якщо немає такої можливості, то краще пошукати надійну упаковку, яка не пропускає повітря і різні запахи. Додамо, що термін зберігання замороженого кефіру в морозильнику при температурі -15 градусів становить 4 місяці.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти