StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Колір має значення: як вибрати стиглий кавун із солодкою м'якоттю - 5 правил

15 липня 2024, 14:36оновлено 16 липня, 17:36
8746
Вибір кавуна – це завжди важке завдання, бо хочеться купити найсмачніший. Тому Главред зібрав поради, щоб цей вибір був не таким складним.
Колір має значення: як вибрати стиглий кавун із солодкою м'якоттю - 5 правил
Як вибрати стиглий кавун із солодкою м'якоттю / колаж: Главред, фото: pixabay

Кавун — це солодка, ароматна й дуже корисна ягода, яку однаково люблять як діти, так і дорослі. Але коли час доходить до його купівлі, багато хто задумується - як правильно вибрати солодкий кавун? Главред зібрав кілька порад, щоб допомогти у цьому важкому виборі.

Вам також може бути цікаво: Кавун і поруч не стояв: шалено корисні властивості дині, про які мало хто знає.

Як правильно вибрати кавун 5 простих правил

відео дня
  1. Жовта пляма. Чим більша така пляма – то солодший кавун. Ця пляма також означає, що він довго пролежав на сонці та добре дозрів. Але якщо вона біла – кавун буде не солодким.
  2. Коричневі "шрами". Багато хто вважає, що так звані "шрами" (коричневі сухі лінії) на кавуні — ознака поганого кавуна, який чимось подряпали. Насправді це не так. Ці "шрами" утворюються при дозріванні, коли кавун лежить на гілочках. І вони якраз свідчать про стиглість ягоди.
  3. Сухий хвостик. Хвостик має бути сухим, але не відірваним. Занадто сухий хвостик означає, що кавун зібрали багато тижнів тому, а сам хвостик висох "по дорозі". Тому дивитися треба на місце його переходу в кавун. Хвостик проростає з так званого "ґудзика". Краї цього ґудзика мають бути сухими.
  4. Чіткі лінії. Кавун має бути контрастним. Темні і світлі смуги мають бути максимально чітко позначені. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин.
  5. Звук. Всім відомий спосіб — постукати по кавуну. Дзвеніти буде зелений плід, а стиглий повинен звучати глухо. Правильно простукувати кавун потрібно так: покладіть його на долоню лівої руки, а правою робіть постукування зверху вниз, знизу вгору. Звук повинен віддаватися в лівій руці.

Який кавун солодкий: круглий чи овальний

Кавун повинен мати рівну та симетричну форму без видимих дефектів чи нерівностей. Тому потрібно шукати кавун більш круглої та рівної форми. Зазвичай, круглі плоди більш солодкі, а овальні, як правило, рідкі та менш ароматні.

Як визначити смачний кавун чи ні – відео:

@o_gorodnik ❓В яку ціну у вас кавуни? В Швеції по 51 гривні за кг, це багато чи мало?? ТОП 5 критерій, як вибрати насолодшого кавуна, і це завжди працює? Користуючись цією порадою можете назавжди забути про несолодкі кавуни?? ❗️Також діліться з друзями і не забудьте поставити ❤️ українському контенту??. #сезон#лайфхак#корисніпоради#кухар#кавун♬ оригінальний звук - o_gorodnik

Чому кавун - це ягода?

Кавун - це точно не фрукт, оскільки вони не ростуть на деревах і не мають великих кісточок та м’ясистої шкірки. Натомість вони виростають на ліанах, що кучеряють по землі, а тому з цієї точки зору вони ближче до ягод. Ботаніки всього світу стверджують, що цей плід швидше відноситься до хибних ягод, ніж до тих, до яких ми звикли. А все тому, що має нехарактерну для ягід оболонку. У той час, як всі інші ягоди їдять цілком, без чищення, оскільки мають м’яку шкірку, кавун має так званий пробковий шар – міцну і пружну шкірку. Також помилково вважати, що кавун – це овоч. Незважаючи на усталену побутову думку про те, що овочі – це все їстівні плоди городніх культур, цей плід до таких не відноситься. Тому з погляду науки кавун – це ягода.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти