StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що потрібно зробити після укусу шершня: найпростіші копійчані засоби творять чудеса

10 вересня 2023, 16:03оновлено 11 вересня 2023, 09:08
24077
Поки на вулиці ще тепло, важко встояти і не поїхати на пікнік. А там можливі всякі неприємні укуси комах. Розбираємося, в темі "Укус шершня наслідки".
шершень
Що потрібно зробити після укусу шершня - протокол дій / колаж ГЛавред, ua.depositphotos.com

Якщо для вас, на жаль, знову стала актуальною тема: "Вкусив шершень що робити?", тобто досить чіткий протокол дій при такому неприємному інциденті

Що потрібно зробити після укусу шершня

Якщо людину вкусив шершень, то потрібно:

Піти якнайдалі від джерела небезпеки. Якщо ви перебуваєте поруч з гніздом шершнів, то спершу відійдіть від нього на безпечну відстань – для того, щоб уникнути додаткових укусів.

відео дня

Не тріть місце укусу. Якщо будете терти, то це може викликати ще більше роздратування.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Кліщі обходитимуть собаку стороною: як уберегти тварину від заразних комах".

Почистіть укушене місце - це потрібно робити дуже обережно. Використовуйте для цього мило і воду – для того, щоб вимити ділянку шкіри навколо укусу. Це допоможе запобігти зараженню.

Прикладіть "холод" до укушеного місця - поставте лід або холодний компрес на укушене місце (для того, щоб зменшити набряк і хворобливість). Не наносите лід безпосередньо на шкіру, а використовуйте ганчірочку або рушник – щоб запобігти обмороження.

Застосуйте знеболюючий і протизапальний засіб. Якщо у вас є доступ до таких ліків, то негайно використовуйте його (щоб знизити біль і набряклість).

Слідкуйте за симптомами алергії. Якщо у вас є відома алергія на укуси комах або якщо у вас починають проявлятися серйозні симптоми – свербіж, висип, набрякання горла, утруднене дихання, то терміново викличте швидку допомогу або рушайте до найближчого медзакладу.

Використовуйте антисептик. Якщо укус вже злегка запалився, то можна застосувати антисептик, щоб запобігти інфекції. Наприклад, можна використовувати будь-яку спиртову настоянку.

Якщо укус викликає серйозні болі, алергічну реакцію або інші незвичайні симптоми, зверніться до лікаря якомога швидше. Укуси шершнів можуть бути болючими і викликати різні реакції у різних людей, тому важливо уважно стежити за станом шкіри та здоров'ям після укусу.

Чи можна померти від укусу шершня

Смерть від такого - вкрай малоймовірна і надзвичайно рідкісна. Основна причина смерті після укусу комах (на зразок шершнів) зазвичай пов'язана з алергічною реакцією на отруту, який вони вводять людині під шкіру під час укусу. Ця реакція називається анафілактичним шоком і може бути цілком загрожувати життю.

Однак важливо зазначити, що більшість людей не мають алергії на укуси шершнів і сприймають їх без серйозних наслідків. Укуси можуть бути болючими і викликати деякий набряклість і свербіж, але в більшості випадків вони не є смертельними.

Якщо у вас є алергія на укуси комах і відразу після них розвивається анафілактичний шок (симптоми можуть включати в себе набряк горла, утруднене дихання, сильну слабкість, швидкий пульс і т.д.), негайно викликайте швидку медичну допомогу і отримуйте необхідне лікування.

В цілому, для більшості людей укус шершня, хоча і неприємний, максимальної загрози для життя не представляє.

Шершень

Як проявляється алергія на укус шершня

Алергічна реакція на укус шершня або іншої комахи може проявлятися в різному ступені тяжкості – від легких симптомів до важкої анафілактичної реакції, яка може бути небезпечною для життя.

Симптоми алергічної реакції на укус шершня можуть включати наступне:

  • Свербіж і почервоніння в місці укусу;
  • Дуже сильний набряк навколо місця укусу;
  • Висипання або висипання на шкірі, які можуть поширюватися по всьому тілу;
  • Запаморочення або відчуття слабкості;
  • Дуже сильне і проблемне дихання;
  • Набряк горла або язика;
  • Сильний біль в животі, блювота або пронос.

Люди з відомою алергією на укуси комах можуть бути особливо схильні до ризику розвитку анафілактичної реакції і повинні носити з собою анафілактичний апарат для самостійної ін'єкції епінефрину, якщо вони планують перебувати в місцях, де є можливість укусів комах. Важливо також проконсультуватися з лікарем алергологом для діагностики та розробки плану лікування при алергії на укуси комах.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти