StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Сяятиме і решітка: чим очистити конфорки газової плити

31 жовтня 2023, 14:40
32145
Решітки та конфорки часто стають жертвами попадання жиру і бруду.
Чим очистити конфорки газової плити
Чим очистити конфорки газової плити / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

​Кожен, хто хоч раз готував на газовій плиті, знає, що з конфорками можна мати справу з різним ступенем складності. Видалення жиру та бруду іноді здається важким завданням, але ігнорування прибирання може призвести до серйозних проблем і навіть поломки пристрою.

На щастя, існують прості способи зробити цей процес менш стомлюючим і більш ефективним.

Почніть з решіток

Решітки часто стають жертвами потрапляння жиру і бруду. Щоб впоратися з цією проблемою, помістіть їх в раковину або таз з окропом. Гаряча вода, змішана з содою, прекрасно впорається з розм'якшенням і видаленням жирових відкладень.

відео дня

Обережно з конфорками

Конфорки вимагають особливої уваги. Не рекомендується чистити їх содою або порошком, бо це може пошкодити стан поверхні. Досвідчені господині радять знімати з конфорок кришки і пропарювати їх на водяній бані. Цей метод допоможе позбутися навіть від найскладніших забруднень.

Для цього вам знадобиться велика каструля, вода, рідина для миття посуду і вогонь. Змішайте все в каструлі і дайте воді закипіти. Помістіть кришки конфорок в отриману рідину і дайте їм пропаритися. Після цього залишки забруднень можна буде легко видалити за допомогою простої губки.

Допоможе господарське мило

Якщо немає можливості використовувати водяну баню, можна замочити кришки конфорок у водному розчині з господарського мила. Предмети слід залишити в рідині на пів години, а потім ретельно протерти рушником або губкою.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти