StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Задача для геніїв: домашнє завдання 6-річної дитини поставило в ступор батьків

6 вересня 2024, 18:50оновлено 7 вересня, 14:43
4065
Домашнє завдання з математики для шестирічної дитини змусило користувачів соціальних мереж увійти в ступор, намагаючись знайти відповідь.
Задача для геніїв: домашнє завдання 6-річної дитини поставило в ступор батьків
Домашнє завдання 6-річної дитини поставило в ступор батьків / Колаж Главред, фото: Reddit, ua.depositphotos.com

Батьки ламають голову над домашнім завданням для шестирічної дитини, яке "не має жодного сенсу". У відчайдушних пошуках відповіді вони звернулися до соціальних мереж з проханням допомогти їм знайти рішення, зізнаючись, що це "сильно похитнуло" їхню самооцінку, повідомляє Express.

Якщо ви любите задачі на логіку і головоломки, вас може зацікавити: треба мати "зір орла", щоб знайти шпильку серед скріпок: на загадку дається всього 9 секунд.

"Це безглуздо, моєму синові шість років, і я не можу повірити, що я застрягла з його домашнім завданням. Я все перепробувала, і моя самооцінка сильно похитнулася. Допоможіть мені зберегти обличчя перед вчителькою моєї дитини".

відео дня

У домашньому завданні під назвою "Шукаємо закономірності" учням пропонується обчислити пропущені числа в рівняннях.

У ньому сказано: "На кожній дошці не вистачає трьох різних чисел: квадрат, п'ятикутник і трикутник. Які це числа?".

Далі показано шість множень і шість віднімань, які учні можуть використати, щоб спробувати знайти три числа, яких не вистачає.

"Я пробував першу дошку, здається, годинами. Якщо п'ятикутник + квадрат = 5. Це означає, що п'ятикутник і квадрат дорівнюють 1,2,3 і 4. Якщо 1 + п'ятикутник = трикутник. Це означає, що п'ятикутник і квадрат не можуть дорівнювати 1. Чи не так? Я перебрав усі комбінації між 2,3 і 4, але не можу знайти рішення. Це зводить мене з розуму", - сказав батько.

Коментуючи допис, один користувач сказав: "Оскільки ця задача призначена для дітей, я не буду казати вам розв'язувати її як звичайну систему рівнянь. Замість цього зверніть увагу, що третій рядок першої клітинки можна переставити так, щоб він став схожим на перший рядок, і як тільки ви зрозумієте, що квадрат = 1, решта стане тривіальною. Подібна логіка застосовується і до двох інших завдань".

Інший користувач додав: "Всі надто ускладнили цю задачу. У кожному рядку одна річ замінена числом, і, що дуже зручно, на кожній дошці є один рядок, де відсутня кожна фігура. Я думаю, що саме таку схему повинні знайти шестирічні діти.

"Наприклад, на дошці 1 у рядку 1 квадрат замінено на 1, у рядку 2 трикутник замінено на 5, а в рядку 4 п'ятикутник замінено на 4. Ці числа працюють у кожному рядку. Те саме стосується й інших дощок".

Третій користувач сказав: "Вам не потрібно знати ніякої математики, щоб вирішити цю задачу. Кожен рядок має однакові 3 символи без повторень. Отже, в тих, де є цифра, відсутній символ - це просто цифра. Як у першому рядку: У першому рядку немає квадрата, а це означає, що квадрат - це цифра 1 У другому рядку немає прямокутника, а це означає, що прямокутник - це цифра 5".

Подякувавши користувачам за відповіді, батьки підтвердили, що домашнє завдання виконане і чекає на оцінку вчителя.

"Найсмішніше те, що він зрештою все зрозумів. Він не робив ніякої математики для початку. Він почав з того, що домальовував фігури, яких не вистачало, там, де були цифри. Таким чином, кожна фігура з'явилася в кожному рядку. Коли він зрозумів, що 5 - це трикутник, а п'ятикутник - п'ятикутник, він заповнив порожні фігури цифрами і закінчив базовими діями додавання і віднімання", - резюмували вони.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти