StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як сказати українською "пеняй на себя": Авраменко дав колоритну відповідь

20 липня 2023, 16:59оновлено 23 липня 2023, 17:42
99391
В українській мові є один вираз, яким можна замінити словосполучення "пеняй на себя".
Александр Авраменко
Як сказати українською "пеняй на себя" / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Кожен українець повинен знати українську мову. Вона вважається однією з наймилозвучніших мов світу. Однак вона така багата, що вивчати українську мову можна все життя.

В українській мові є такі питання, відповідь на які знає далеко не кожен. Тут не обійдеться без уроків української від професіоналів.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Як сказати українською "выеденного яйца не стоит": Авраменко дав дотепний вираз.

Так, наприклад, дуже цікавим є питання про те, як сказати українською "пеняй на себя". На це питання відповів відомий український мовознавець Олександр Авраменко в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Пеняй на себя" - російський вислів. У нашій мові на цей випадок є колоритний фразеологізм - "бачили очі, що купували - їжте, хоч і повилазьте", - пояснює Авраменко.

Дивіться відео про те, як українською сказати "пеняй на себя":

Хто такий Олександр Авраменко?

Олександр Авраменко (нар. 7 травня 1971, Комишуваха, Запорізька область) – український учитель, дослідник і популяризатор української мови, письменник, літературознавець, теле- і радіоведучий. Учитель вищої категорії, методист, доцент. Заслужений працівник освіти України (2017).

Очолює робочу групу з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Упорядник посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах.

Автор понад 50 підручників і посібників з української мови та літератури; унікальних самовчителів "Українська за 20 уроків" (2014), "100 експрес-уроків української" (2016), пише Вікіпедія.

Раніше Авраменко пояснив, як сказати українською "насильно мил не будешь". В українській мові є одразу кілька дуже цікавих виразів, якими легко можна замінити російський вислів.

Також мовознавець пояснив, як правильно варити каву чи заварювати. Тут все залежить від процесу приготування кави, тому правильно казати і так, і так.

Інші новини:

Вам також сподобається:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти