StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Водії розповіли секрет, як за допомогою огірка швидко розморозити лобове скло

17 листопада 2023, 20:53
Автомобілісти радять застосувати овоч, який може допомогти розморозити лобове скло вашого автомобіля вранці.
Водії розповіли секрет, як за допомогою огірка швидко розморозити лобове скло
Як швидко розморозити скло / колаж: Главред, фото: pexels.com, ua.depositphotos.com

Зима наближається, а це означає, що ранки розпочинатимуться не з кави, а із морозного скла на автомобілях. Тож варто готуватись до цього за допомогою антиожеледних засобів та спеціальних скребків.

Експерти ALA Insurance розкрили, що є дивовижний засіб, який допоможе швидко та недорого розморозити лобове скло автомобіля. Щоб без проблем розморозити скло варто купити звичайний огірок, адже він є "природним вологовідштовхувальним засобом", передає видання "Mirror".

"Ви можете купити цілий огірок у більшості супермаркетів і просто протерти овоч об лобове скло. Таким чином ви можете відбити морозні сліди від скла. До речі, це також може допомогти запобігти запотіванню лобового скла, коли ви сідаєте всередину автомобіля, оскільки запобігає утворенню конденсату", - поділились спеціалісти.

відео дня

Один із експертів ALA Insurance розповів, що огірок містить природні олії, які створюють гідрофобну поверхню, якщо натерти його на скло чи дзеркала. Водовідштовхувальні властивості огірка допомагають запобігти утворенню конденсату на вітровому склі та утворить спеціальну плівку. Автомобілісти також випустили покрокову інструкцію, як очистити машину від морозу огірком.

  • Для початку варто встановити налаштування розморожування автомобіля, спрямовуючи повітря на лобове скло. Це допоможе спочатку висушити скло, але невдовзі охолоне й знову утвориться конденсат.
  • Потім треба увімкнути кондиціонер, щоб видалити вологу з салону автомобіля. Якщо можливо, намагайтеся уникати рециркуляції, оскільки це може зробити салон автомобіля більш вологим.
  • Чисте лобове скло з більшою ймовірністю запобігає запотіванню. Варто використовувати тканини з мікроволокна на сухих вікнах - це утримає їх чистішими.
  • Тепер треба надрізати огірок та легким шаром протріть лобове скло, щоб зменшити запотівання у холодні ранки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти