StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Три речі, які не можна позичати сусідам: потім нарікайте на себе

30 червня 2023, 03:05оновлено 30 червня 2023, 16:43
Деякі предмети давати в чужий будинок не можна. І відмовити при цьому ви маєте цілковите право.
сусід
Іноді сусідам потрібно твердо відмовляти / Колаж: Главред, фото: dzen.ru, Вікіпедія

Здавалося б, що може бути буденніше, якщо сусідка постукала в двері і попросила солі. У той же час, не поспішайте проявляти щедрість – далеко не всі предмети можна давати сусідові в борг.

Візьмемо, наприклад, сіль. З давніх часів сіль використовувалася для консервації їжі і додання їй смаку. Вона була дорогоцінним товаром, і торгівля сіллю сприяла розвитку торгових шляхів і економічним обмінам. З плином часу сіль також набула символічного значення, пов'язаного з багатством, достатком і благополуччям. У кого була сіль – той, значить, добре жив. З тих пір в українському суспільстві закріпився забобон, що сіль позичати не можна.

відео дня

Адже сіль символізує благополуччя, і позичання її іншій людині може привести до того, що благополуччя піде з вашого будинку.

У різних культурах у світі сіль тлумачилася як символ гостинності та багатства. У багатьох європейських та східних культурах сіль мала значення чистоти душі та захисту від злих сил. У слов'ян сіль символізувала вірність і чистоту думок. Вислів "Хліб-сіль!" використовувалося як побажання процвітання та благополуччя.

Також не поспішайте давати сусідам посуд, коли у них гучне застілля. Особливо це стосується вашого дорогого святкового посуду, який ви самі дістаєте кілька разів на рік. Справа в тому, що ваш сусід не буде ставитися до вашої речі так само дбайливо, як і ви. А коли справа стосується посуду, то тут перший ризик – її бій. Сусіди можуть перестаратися зі спиртним, необережний рух – і ваша улюблена тарілочка вже на підлозі. Ще частіше б'ються келихи і будь-який скляний посуд.

Крім того, не варто забувати про гігієну. Ви впевнені, що всі гості ваших сусідів здорові, не мають герпесу або чого гірше? Якщо ж вам все-таки колись спаде на думку дати посуд сусідам – вже будьте ласкаві, акуратно її помийте, адже деякі вірусні бактерії можуть спокійно чекати свого часу роками, при певних умовах.

Також існує небезпідставне марновірство, що посуд зберігає енергетику того, хто з нього їв. Якщо ви вірите в таке – майте і це на увазі.

Нарешті, дуже небажано позичати комусь свій одяг, стосується це сусіда або знайомого. Одяг безпосередньо контактує з тілом і може бути джерелом бактерій, бруду або запахів. Позичений одяг може бути неправильно випраний або використаний в несанітарних умовах, що може спричинити за собою ризик захворювань або зараження.

Та й взагалі, одяг є інтимним і особистим предметом! Потрібно мати свій власний одяг, який відповідає індивідуальному стилю, смаку і розміру. Так що відмовити позичити одяг кому завгодно, а тим більше сусідові – цілком логічне рішення. Звичайно, якщо цей сусід не замерзає в своїй квартирі і йому банально нічого одягнути, щоб вижити.

Чого ще цікавого почитати:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти