StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому в Голландії не закривають вікна: страшні історичні наслідки

9 серпня 2023, 18:10
Главред розповість, чому в Голландії не завішують вікна і нічого не приховують.
чому в Голландії не завішують вікна
чому в Голландії не завішують вікна / колаж: Главред, фото: pexels

Кожен, хто хоч раз був в Амстердамі - дивувався тому, що там не прийнято закривати вікна шторами. Той, хто не живе в Нідерландах, завжди цьому дивується і ніяковіє і багато хто думає, що голландці дуже сучасні люди, які живуть настільки просто, що їм нема чого приховувати. Однак, це не зовсім так. Ми розповімо, чому в Європі немає фіранок на вікнах.

Чому в Голландії не закривають вікна - історична причина

Перша причина того, чому в Голландії не закривають вікна - наслідки історії. Вся справа в тому, що колись Нідерланди були під гнітом Іспанії. Диктаторський режим тоді був настільки сильним, а правитель настільки боявся бунтів, що голландцям заборонили зашторювати вікна, щоб не допустити таємних змов в приватному приміщенні.

Чому в Голландії не завішують вікна - економічна причина

Також у цієї особливості є ще одна причина - економічна. У певний період уряд хотів знати, чи всі люди порядні і живуть за своїми коштами, нікого не обманюючи. З тих пір відкриті для чужих очей вікна в Голландії - це доказ пристойності і порядності. Там не прийнято стежити і "підглядати" за сусідами, в цій країні дивитися в чужі вікна - моветон.

відео дня

Чому у голландців великі вікна - ще одна особливість

Мало того, що в Голландії не прийнято зашторювати вікна, вони також досить часто дуже великого розміру. Вся справа в тому, що в цих досить маленьких і вузьких будиночках вузькі сходові проходи і під'їзди, тому будь-які меблі практично неможливо підняти на верхні поверхи. Голландці роблять це через вікна.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти