StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна дарувати ікону: що означають старовинні прикмети та забобони

12 лютого 2024, 13:50оновлено 13 лютого, 13:53
Чи можна віддати подаровану ікону - що означає, якщо вам подарували ікону.
Ікони
Що кажуть, коли дарують ікону / Колаж: Главред, Фото: УНІАН

Для багатьох віруючих людей залишається питання про те, чи можна дарувати ікони і приймати їх у дар. Адже за деякими народними повір'ями та легендами, це може бути поганим знаком.

При цьому також нерідко парафіяни шукають відповідь на питання про те, чи можна дарувати ікони близьким і родичам. І чи може такий подарунок накликати якусь біду або нещастя.

Водночас дехто, посилаючись на перекази старовини глибокої, стверджує, що ікони не варто дарувати і брати в дар. Вони аргументують це тим, що ці зображення, зазвичай, вішають на найвидніше місце, і ніби тим самим ікони притягують негатив і негативну енергетику.

відео дня

Читайте наш матеріал "Що означає падіння ікони: як захистити свій будинок від біди".

Чи можна дарувати ікони в подарунок: прикмети і забобони

Своєю чергою, багато хто впевнений у тому, що ікони для віруючої людини - один із найкращих подарунків. Адже таке зображення, особливо отримане з храму, заряджає дім позитивною енергетикою і привносить у душі спокій і умиротворення.

Крім того, представники церкви вже не раз вносили ясність у це питання, наголошуючи на тому, що повір'я та прикмети - небезпечні забобони, а вірити слід лише в Бога, а не в прикмети. Тому церковнослужителі кажуть, що ікона не приносить шкоди ні дарувальнику, ні тому, кому її дарують.

Чому не можна приймати в подарунок ікони

Однак наші предки вірили, що ікона здатна передавати негативну енергетику. Досі в багатьох зберігаються переконання про те, що через образ можна навести порчу. Це призводить до того, що окремі люди цураються таких подарунків і не радять іншим приймати ікони в дар.

Чи можна дарувати ікони зі свого дому

За словами священнослужителів і людей релігійних, подарувати ікону або прийняти її в дар - однозначно богоугодна справа. Особливо радісним такий подарунок буде на урочисту подію. На думку церкви, такі подарунки допоможуть очистити душу від скверни, а також вилікувати від злості та гніву. Водночас багато хто воліє дарувати ікони рідним і близьким людям, ніби передаючи тим самим частинку свого домашнього вогнища рідним і близьким.

Чи можна дарувати ікони в подарунок

Незважаючи на численні забобони і побоювання, дарувати ікони і приймати їх у дар можна. А побоювання про небезпеку такого кроку називають помилковими. А пояснення тут просте, адже, як кажуть священнослужителі, з глибокої давнини дарування ікони вважалося благочестивим християнським вчинком. Підносячи ікону в дар, ви робите жест любові і турботи.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти