StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Плачевні наслідки неминучі: чому не можна позичати сіль і сірники

15 серпня 2023, 16:25
3450
Главред розповідає про одне давнє вірування, яке збереглося і до нашого часу: чому сусідам не можна давати сіль і сірники.
сіль і сірники
Чому не можна позичати сірники і сіль? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Упродовж багатьох століть людство стикалося з величезним розмаїттям забобонів та народних прикмет. З одного боку, людей приваблювала цікавість до незвіданого, а з іншого – охоплювало відчуття страху. Тому, щоб не втрапити у якусь халепу, люди чітко слідували народним віруванням. Ці вірування збереглися і до нашого часу, перетворившись на частину культурної спадщини українського народу.

Багато з нас знають, що ввечері не можна прибирати та виносити сміття. Окрім того, незаміжні дівчата ніколи не сидять у кутку стола. А ще, кожен з нас хоч раз стукав по дереву, аби не наврочити. І таких вірувань є дуже багато. Сьогодні Главред розповідає про одне давнє вірування, яке збереглося і до нашого часу: чому не можна позичати сіль і сірники.

Чому не можна давати з дому сірники?

Якщо раптом хтось із ваших сусідів попросив у вас сірники, то краще їх не віддавати. Уся справа в тому, що здавна в народі казали, що усі вогняні, а також ріжучі та колючі предмети дають лише тим людям, яким бажають зла. Сподіваємось, своїм сусідам ви бажаєте тільки всього найкращого, тому краще не давайте їм таку річ. І, звісно ж, самі ніколи не беріть сірники у їхнього власника.

відео дня

Згідно з народним віруванням, сірники та інші колючо-ріжучі предмети можуть накликати в життя нового власника різноманітні негаразди. Зокрема, в житті людини будуть сильні розчарування та фінансові труднощі.

Чому не можна позичати сіль?

Окрім сірників, позичати не можна також і сіль. Це пов'язано з тим, що сіль вважається не лише незамінним інгредієнтом під час приготування страв, а ще й символом енергії. Тому, якщо ви даєте сіль своїм сусідам, то разом з нею віддаєте і частину своєї енергії. У результаті, наступних кілька днів після такої "доброї" справи у вас може бути занепад сил, легка депресія та апатія.

Тепер ви знаєте, що не можна давати сусідам, аби не нашкодити собі та їм. Дотримуючись цих простих порад, у вашому житті завжди пануватиме гармонія та достаток.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти