StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не лише "чорний день": що означає п'ятниця 13-те та чому для багатьох це свято

13 вересня 2024, 14:55
486
Для багатьох п'ятниця 13-го - це день, коли вони відмовляються навіть виходити з дому, боячись, що щось піде не так - але одна жінка намагається це змінити.
Не лише 'чорний день': що означає п'ятниця 13-те та чому для багатьох це свято
Що означає п'ятниця 13-те - чому для багатьох людей це свято / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Багато людей бояться п'ятниці 13-го, побоюючись нещасть, якщо вони наважаться вийти з дому в цей нібито проклятий день. National Geographic простежив витоки цього забобону до християнства, припускаючи біблійний зв'язок.

"Важко точно сказати, коли саме п'ятниця 13-го стала вважатися нещасливою, але, швидше за все, це походить з християнської релігії", - вказують фахівці, передає Mirror.

Видання вказало, що Юда, який сумно відомий тим, що зрадив Ісуса, був 13-м гостем на Таємній вечері, і зазначило, що кілька нещасть у Біблії сталися у п'ятницю. Проте користувач TikTok @witchcrafteduk кидає виклик негативній стигмі, що оточує п'ятницю 13-го, за допомогою просвітницького відео.

відео дня

У своєму дописі вона стверджує: "Чи знаєте ви, що п'ятниця 13 насправді є днем святкування жіночої сили та енергії богині?".

Дивіться відео про те, що означає п'ятниця 13-те:

Вона підкреслює значення числа 13 щодо жіночності, посилаючись на його присутність у місячному календарі, який містить приблизно 13 циклів, натякаючи на зв'язок Місяця з жіночою енергією. Вона також згадує про збіг менструального циклу з місячними фазами.

Ставлячи під сумнів погану славу п'ятниці, вона показує, що цей день традиційно пов'язаний з "богинею" і втілює "священні жіночі" якості.

"Це день, який часто пов'язаний з Венерою (богинею любові, краси і родючості)", - зазначає вона.

Блогерка заглибилася в таємниці Венери, підкресливши її унікальний патерн у космосі.

"Кожні вісім років на Землі (13 орбіт Венери) Венера завершує шлях, який утворює форму пентаграми (іноді її називають п'ятьма пелюстками Венери". Вона торкнулася історичного зсуву, коли могутні богині і число 13 були "демонізовані" з появою "патріархальних релігій", - резюмувала дівчина.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти