StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Можна зекономити більше: сантехнік розповів, що означають цифри на радіаторі

18 жовтня 2023, 18:29
1321
Настали холоди, і домогосподарства готуються вмикати опалення - але чи знаєте ви, як отримати максимальну віддачу від ваших радіаторів?
Радиатор, отопление, деньги
Cантехнік розповів, що означають цифри на радіаторі / Колаж Главред, фото: Скріншот із відео YouTube / Мастер House, pixabay

Погляньте на радіатори у вашому домі, і ви побачите, що на них збоку прикріплена ручка з цифровою шкалою. Вона відома як термостатичний радіаторний клапан (ТРВ), і її можна використовувати для обмеження або вимкнення потоку гарячої води до радіатора.

Але чи знаєте ви, що насправді означають ці цифри? Багато хто припускає, що вони визначають температуру радіатора - чим вище число, тим гарячішим буде радіатор. Але насправді це не так, пише британське видання "Mirror".

Скріншот
Скріншот із відео YouTube / Мастер House

Натан Мартін-Ніколс, сантехнік компанії INHOUSE Plumbing and Heating, виявив, що це одне з найпоширеніших питань, яке він отримує від клієнтів, і розповів домогосподарствам, що насправді означають ці цифри.

відео дня

"Цифри насправді стосуються температури в кімнаті, а не температури радіатора", - пояснив він. Отже, терморегулятор фактично визначає температуру в кімнаті, а потім контролює кількість гарячої води, що надходить до радіатора. Він може визначити, що в кімнаті холодно, і, відповідно, дозволить подавати більше гарячої води в радіатор.

Аналогічно, він також повинен визначати, що в приміщенні тепло, і обмежувати кількість гарячої води, що подається в радіатор, щоб підтримувати температуру в приміщенні. Числа на терморегуляторі повинні приблизно відповідати температурі в приміщенні. Як орієнтир: 0 = 0°C (вимкнено); * = 7°C (зазвичай символ сніжинки або крапка); 1 = 10°C; 2 = 15°C; 3 = 20°C; 4 = 25°C.

У чаті з Sun Натан додав: "Терморегулятори - це простий спосіб забезпечити повний контроль температури на радіаторах у всіх кімнатах, де вони встановлені. Основна їхня перевага полягає в тому, що вони заощаджують ваші гроші на рахунках за опалення, якщо ви використовуєте їх правильно".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти