StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Метод на мільйон: звідки беруться мошки на фруктах та як їх позбутися

20 вересня 2024, 15:37
105
Часто незрозуміло, звідки з'являються дрібні мошки у фруктовій корзині на кухні, а ще важче буває їх позбутися. Однак це не так складно, як здається.
Мошки на фруктах
Чого бояться фруктові мошки / Колаж: Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Якщо ви помітили дрібних комах на своїй кухні, швидше за все, це плодові мушки. Вони можуть бути проблемою протягом усього року, але особливо активні в кінці літа та восени, оскільки їх приваблюють стиглі фрукти. В університеті Кентуккі розповіли як довго живуть фруктові мошки та що з ними робити.

Плодові мушки часто з'являються через плоди, що швидко псуються, такі як дині, або виноград. Також вони легко заводяться на перезрілих бананах, що зберігаються без охолодження.

Якщо говорити про те, як довго живуть фруктові мошки - життєвий цикл плодових мушок дуже швидкий: від яйця до дорослої комахи проходить лише близько тижня, а гинуть вони на 40-50 день.

відео дня

Найкращий спосіб, як позбутися дрібних мошок на фруктах — це своєчасно позбуватися продуктів, які починають псуватися. Якщо фрукти перезріли, їх потрібно спожити, охолодити або викинути. Частини плодів, де вже з’явилися ознаки гниття, варто відрізати й викинути, оскільки там можуть бути яйця або личинки мушок. Навіть один зіпсований овоч у шафі може стати причиною великої кількості цих комах. Розлиті під холодильником соки чи залишений контейнер для сміття також можуть бути ідеальним місцем для розмноження мушок.

Якщо запобігання появи комах не допомогло і над вашими фруктами на кухні їх розвелося чимало, варто розглянути, що вбиває мошок. Можна зробити пастку, помістивши паперову воронку в банку з невеликою кількістю яблучного оцту - це саме те, чого бояться фруктові мошки. Розмістіть такі пастки на кухні або в місцях, де бачите мушок на фруктах. Вони потраплять у банку, і їх можна буде легко знищити або випустити на вулицю.

Що таке Університет Кентуккі?

Університет Кентуккі — це державний дослідницький університет у Лексінгтоні, штат Кентуккі. Заснований у 1865 році Джоном Брайаном Боуменом як Сільськогосподарський і механічний коледж Кентуккі. Це навчальний заклад із найбільшою кількістю студентів у штаті: восени 2022 року навчалося 32 710 студентів, пише Вікіпедія.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти