StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Картопля буде свіжою на 3 місяці довше: що потрібно зробити одразу після покупки

5 вересня 2024, 02:04
1305
Картопля - універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв, включаючи супи та запіканки - але експерт назвала ключове місце, де її варто зберігати.
Картопля буде свіжою на 3 місяці довше: що потрібно зробити одразу після покупки
Картопля буде свіжою на 3 місяці довше - де краще зберігати картоплю / Колаж Главред, фото: УНІАН

Коли літо закінчується, багато людей починають прагнути ситних страв, таких як тушковане м'ясо, супи та запіканки, щоб врятуватися від холодів, що насуваються. Картопля часто відіграє головну роль у цих затишних стравах, але вберегти її від передчасного проростання - складне завдання без правильної інформації про зберігання. Експерт зі зберігання Organic Cottonmart Карен Ламар пояснила поширену помилку - класти картоплю поруч з певними овочами на кухонному столі.

"Коли справа доходить до довготривалого зберігання, цибуля та картопля зберігаються довше, ніж багато інших. То чому б не зберігати їх разом в одному місці? Ну, це може не зовсім спрацювати, тому що цибуля виділяє газ етилен, який змушує картоплю проростати", - пояснила вона.

Виявляється, що картоплю слід зберігати подалі від цибулі, часнику та помідорів, оскільки вони виділяють багато газу.

відео дня

Високий рівень вологи в овочах може призвести до того, що ваша картопля запліснявіє, якщо вона проросте занадто рано, повідомляє Express.

Карен радить складати картоплю в темне, сухе місце, наприклад, у шафу або шухляду, подалі від сонячного світла, яке може змусити її позеленіти від надмірного вироблення хлорофілу.

"Це гарна ідея - тримати картоплю якомога далі від сонячного світла. Занадто багато світла може спровокувати позеленіння, обманом змушуючи бульби виробляти хлорофіл. Позеленіння робить картоплю гіркою і містить багато соланіну - нейротоксину. Таку картоплю краще уникати. Не менш важливо уникати місць з підвищеною вологістю, щоб вберегти бульби від проростання та гниття. Рішення? Сухе, темне місце, наприклад, підвал, погріб, комора або віддалений куточок кухні. Хороша вентиляція має вирішальне значення для того, щоб ваша картопля довше залишалася свіжою. Нестача повітря може призвести до того, що картопля накопичить вологу і швидко зіпсується через ріст плісняви та бактерій", - радить вона.

Картопля буде свіжою на 3 місяці довше: що потрібно зробити одразу після покупки

Зберігаючи картоплю у відкритих паперових пакетах, сітчастих мішках або тканинних мішках, ви даєте їй шанс захиститися від плісняви та передчасного проростання. При правильному зберіганні картопля може залишатися свіжою на два-три місяці довше, ніж зазвичай, що дозволяє зменшити кількість харчових відходів.

Що таке Daily Express

Daily Express - щоденний таблоїд, що виходить у Великій Британії.

Видання є головною газетою Express Newspapers, що є дочірньою компанією холдингу Northern & Shell, чиїм одноосібним власником є Річард Десмонд.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти