StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Картопля не проросте - що потрібно покласти до неї в льох

26 серпня 2024, 12:12
128378
Експертка розповіла, як запобігти передчасному проростанню картоплі.
Що потрібно зробити, щоб картопля не проростала
Що потрібно зробити, щоб картопля не проростала / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Експерт зі способу життя розповів про низку важливих порад щодо вирощування фруктів і овочів, зокрема про те, як запобігти передчасному проростанню картоплі.

Користувач TikTok @lifetips669 поділився роликом, в якому розповів про низку корисних порад, які обов'язково допоможуть вам зберегти картоплю довше.

Розповідаючи про свою техніку зберігання картоплі, він пояснила: "Картопля, куплена оптом, псується. Картопля і яблука - хороші друзі. Їхнє спільне зберігання запобігає проростанню".

відео дня

Виявляється, за цим методом стоїть наука, оскільки спільне зберігання цих двох продуктів уповільнює процес їхнього дозрівання.

Коли правильно висаджувати картоплю

Оптимальні строки посадки картоплі передбачаються за настання в ґрунті на глибині 10 см середньодобової температури +6+8ºС. Для південного і центрального Полісся це перша-друга декада, для північних і західних районів - друга-третя декада квітня. У лісостеповій зоні оптимальні строки посадки картоплі припадають на другу-початок третьої декади квітня. У степовій зоні оптимальні строки посадки картоплі - третя декада березня - перша декада квітня, повідомляє Інститут картоплярства.

Експерти з Tasting Table стверджують, що яблука виробляють етилен, природний газ, вплив якого "може уповільнити або зупинити процес проростання картоплі". Сайт також не радить зберігати картоплю в теплому приміщенні, рекомендуючи замість цього "прохолодне, сухе і темне" місце.

Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка / Главред

Однак не кладіть її в холодильник, оскільки холод може "спровокувати перетворення крохмалю картоплі на цукор, який під час приготування може стати канцерогеном".

І будьте уважні: етилен з яблук може мати зворотний вплив на інші продукти - зокрема, на цибулю, дині, броколі та персики. Їхня висока чутливість до етилену може прискорити процес дозрівання, роблячи їх непридатними для вживання завчасно.

Дивіться відео про те, що потрібно зробити, щоб картопля не проростала:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти