StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати цвіль зі стін назавжди: давно перевірені і робочі способи

19 вересня 2023, 05:30
10271
Якщо ви шукаєте спосіб, як прибрати цвіль зі стін раз і назавжди, спробуйте застосувати розчини на основі оцту, соди, спирту або ж застосуєте побутову хімію.
цвіль
Який засіб прибирає цвіль зі стін, ви дізнаєтеся на практиці, коли досягнете ефективного результату / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Поява чорних плям на стінах і поверхнях вікон часто означає про засилля грибка. Вивести їх досить непросто, тому доводиться думати, як прибрати цвіль зі стін і підвіконь. Однак позбутися цвілі все-таки можна, для цього потрібно спробувати безліч способів, кожен з яких може спрацювати і позбавити вас обридлої черні.

Як прибрати цвіль зі стін в домашніх умовах

Перший метод продемонструє вам, як прибрати цвіль зі стін оцтом. Для цього слід зробити оцтовий розчин, налити його в розпилювач і нанести на місця, де вогнища цвілі. За годину потрібно протерти місце губкою або вологою серветкою.

Така процедура проводиться декілька разів, інтервал повинен становити від 7 до 10 днів. Характерний запах оцту вивітрюється досить швидко.

відео дня

Як прибрати цвіль спиртом

Беремо в аптеці 10% розчин аміаку, який можна використовувати для видалення цвілі як в санвузлі, так і на кухні. Розчин розводять в різних пропорціях з водою і наносять на місця, де цвіль. Після нанесення розчин потрібно залишити на поверхні на декілька годин, потім протерти мокрою серветкою і дати просохнути. Залишки чорноти видаляються розчином етилового спирту.

Як відмити чорну цвіль содою

Найпростіший спосіб - приготувати содовий розчин. Знадобиться 1 столова ложка соди на 0,5 л. теплої води. Розчин розпорошується на поверхню з пульверизатора або господарською губкою.

Можна приготувати розчин за наступною схемою: три столові ложки харчової соди, 1,5 ст. л прального порошку і 200 мл води. Засіб наноситься губкою, після чого місце протирається спочатку вологою, а потім і сухою тканиною.

Як прибрати цвіль зі стін білизною

Білизна досить популярна в боротьбі зі цвіллю. Одна частина відбілювача змішується з десятьма частинами води. Обробляти треба тільки поверхні, які стійкі до вологи і знебарвлення. Слід не забувати, що працювати потрібно в респіраторі і захисних рукавичках.

Що знищує чорну цвіль

Існують й інші способи усунути цвіль. Наприклад, побутова хімія. Такі засоби, як SANO засіб проти цвілі, San Clean для видалення цвілі без хлору допоможуть вам впоратися з грибком на поверхнях.

Засоби досить-таки ефективні, допомагають прибрати давно запліснявілий наліт і інші забруднення. До того ж вони видалять мікроби і заблокують подальше поширення патогенної мікрофлори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти