StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно заморозити капусту і в яких стравах її можна використовувати

17 серпня 2024, 11:09оновлено 17 серпня, 14:23
315
Якщо після приготування салату або борщу залишилася капуста, не залишайте її псуватися в холодильнику. Капусту можна заморозити й використати пізніше.
Капуста
Чи можна заморожувати свіжу нарізану капусту? / Колаж: Главред, фото: pixabay

Якщо ви готуєте страву з капусти, то не завжди вдається використати цілий качан. Навіть приготувавши кілька рецептів з капустою, у вас все ще може залишитися півкачана. Замість того, щоб залишати його гнити в холодильнику, спробуйте заморозити капусту для подальшого використання.

Отже, чи можна заморожувати свіжу нарізану капусту? Безумовно, можна. Але робити це потрібно правильно, пише сайт It's a veg world after all.

Як правильно заморозити капусту

Видаліть усе пошкоджене або зів'яле листя. Промийте капусту під холодною проточною водою і висушіть.

відео дня

Наріжте капусту потрібної вам форми і розміру для заморозки. Ви можете нарізати її соломкою або часточками.

Як бланшувати капусту для заморозки

Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. Підготуйте велику миску з крижаною водою.

Киньте капусту в киплячу воду. Якщо ви використовуєте нашатковану капусту, варіть 30-60 секунд, щойно вода знову закипить. Якщо ви використовуєте часточки капусти, то варити потрібно 1-2 хвилини.

Швидко вийміть капусту з киплячої води, використовуючи шумівку або відкинувши її на друшляк. Перекладіть у крижану воду. Дайте капусті постояти в крижаній воді, щоб вона охолола.

Злийте воду з капусти і промокніть її насухо. Покладіть капусту в один шар на велике деко, застелене пергаментним папером і знову промокніть насухо, щоб видалити всю вологу.

Покладіть деко в морозилку. Заморожуйте капусту близько години.

Як правильно заморозити капусту і в яких стравах її можна використовувати
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику / Інфографіка - Главред

Як зберігати капусту в морозилці

Щойно капуста на деку замерзне, дістаньте її з морозилки. Перекладіть у пакети або контейнери, придатні для заморозки. Щільно запечатайте, максимально видаливши повітря. За бажання промаркуйте пакети.

Зберігати капусту в морозильнику можна до 6 місяців.

Чи можна заморозити капусту без бланшування?

Бланшування - важливий етап заморозки овочів. Воно допомагає продовжити термін придатності та зберегти якість і смак. Капусту можна заморозити і без бланшування, але вона не буде зберігатися так довго.

Щоб заморозити капусту без бланшування, просто наріжте її й одразу покладіть у пакет для заморозки. Зберігайте в морозилці та використовуйте впродовж місяця.

Як розморозити та використовувати заморожену капусту

Чи можна їсти капусту після заморозки? Так, звісно. Заморожений овоч найкраще підходить для використання в рецептах із вареною капустою. Ви можете додавати її в супи, печеню та запіканки просто з морозилки - розморожувати не потрібно.

Чи можна заморозити капусту для салату?

Відповідь - ні. Ви можете спробувати розморозити заморожену капусту, а потім використовувати її в сирих стравах. Однак варто бути готовим до того, що розморожена капуста стає занадто вологою та не має хрусткої текстури.

Раніше Главред писав, як позбутися капустяної гусениці за допомогою томатного бадилля. Річ у тім, що бадилля від помідорів - цінний ресурс, який може принести користь у саду. Його не обов'язково викидати - воно здатне стати чудовим помічником у боротьбі зі шкідниками.

Блог It's a Veg World After All - що про нього відомо

Блог It's a Veg World After All веде Ліззі Стрейт - дипломована дієтологиня, авторка кулінарних книжок і прихильниця вегетаріанства. Мешкає в Міннеаполісі, штат Міннесота, США.

"Мій блог, що став бізнесом, - моя пристрасть. Як експертка в галузі харчування, я втілюю поради з харчування у життя. Я тут, щоб допомогти вам їсти овочі простими і абсолютно смачними способами і освоїти приготування їжі, планування харчування та багато іншого", - пише Ліззі.

За її словами, щойно люди починають їсти більше овочів, відбуваються дивовижні речі.

"На своєму досвіді я бачила, як овочі можуть поліпшити здоров'я і підняти настрій", - додала дієтологиня.

Ліззі Стрейт отримала ступінь магістра в галузі харчування людини в Університеті Дрекселя (Філадельфія, Пенсільванія) і пройшла стажування з дієтології в Minneapolis VA Healthcare System. Після складання іспиту RDN працювала амбулаторним дієтологом-телемедиком, перш ніж повністю присвятити себе блогу It's a Veg World After All.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти