StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися конденсату та цвілі на вікнах у вашому домі: дієві лайфхаки

22 листопада 2023, 04:00
2212
Експерти порадили просту нічну звичку, яка може легко зупинити утворення конденсату та цвілі на вікнах щоранку.
Як позбутися конденсату та цвілі на вікнах у вашому домі: дієві лайфхаки
Як уникнути конденсату на вікнах / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels.com

З настанням холодів у вашому домі може утворюватись конденсат на вікнах. Тонкий шар води з’являється на вікнах вранці, і він утворюється, коли тепле повітря всередині зустрічається з холодним повітрям ззовні. Однак мало хто знає, що від конденсату може утворюватись шкідлива цвіль.

Однак експерти поділились простими способами, які допоможуть зупинити утворення конденсату та цвілі, передає видання Mirror.

Щоб зупинити накопичення конденсату можуть допомогти штори, якщо відкрити їх. Відомо, що закриті штори чудово запобігають протягу, але вони також запобігають нагріванню віконного скла центральним опаленням. Це робить скло холоднішим, тому спричиняє конденсацію. Тож експерти радять залишати штори відкритими вночі, щоб температура скла залишалась ближчою до температури кімнати.

відео дня

Ще одна хитрість, якою вони поділилися по можливості тримати вікна відкритими вночі. "

"Тепле повітря, яке люди видихають під час сну, підвищує вологість. Коли вікна закриті, вологому повітрю нікуди подітися, тому воно перетворюється на конденсат", - зазначили експерти.

Якщо ви не хочете відкривати вікна, тоді варто увімкнути опалення, але на низькій температурі. Завдяки цьому врегулюється температура.

"По-перше, зниження температури, коли опалення вимикається, робить вікна холодними. Потім раптове підвищення, коли вмикається опалення, швидко нагріває повітря, але не скло, тому утворюється конденсат. Підтримуючи опалення постійно, але при нижчій температурі, скло не охолоджується та допомагає запобігти утворенню конденсату", - пояснили спеціалісти.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти