StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Історичне рішення Союзу: чому в СРСР продавали молоко у трикутних пакетах

9 вересня 2024, 19:49оновлено 10 вересня, 12:52
47269
Є чимало так званих символів Радянського Союзу, серед яких молоко у пірамідках, однак мало хто здогадується, чому воно так продавалось.
Молоко
Продаж молока в пірамідках став історичним в СРСР / Колаж: Главред, фото: скріншоти

Молоко в трикутних пакетах, або ж так званих "пірамідках" з'явилося на прилавках магазинів СРСР у кінці 1950-х років і продавалося у такому вигляді аж до початку 90-х років.

Якщо ви не знаєте про деякі символи Радянського Союзу, вас може зацікавити: незамінний помічник радянської людини: що носили в авосьці в СРСР.

До цього молоко реалізували виключно у скляних пляшках, або ж на розлив з бідонів. То чому в СРСР вирішили кардинально змінити упакування - розповіли у спільноті Soviet Visuals у Facebook.

відео дня

Справа в тому, що скляні пляшки виявились вкрай непрактичними, а у світі у цей час ставала все більш популярною компанія "Tetra Pak". Влада Радянського Союзу вирішила не відступати від загальних трендів і прийняла історичне рішення - офіційно придбати декілька виробничих лінії у компанії для створення інноваційної упаковки у вигляді піраміди "Tetra Classic".

Нове упакування від молока в СРСР стало по-справжньому особливим, адже Союз не тільки не сплагіатив технологію в Заходу, але й використовував особливу форму упаковки, яка залишалась впізнаваною протягом десятиліть.

Важливим було й те, що інженери "Tetra Pak" забезпечили упаковці герметичне запаковування рідини в картон завдяки шару поліетилену для водонепроникності.

Що таке Soviet Visuals?

Soviet Visuals - спільнота, що розповідає про оригінальний одяг, аксесуари, предмети мистецтва та побуту, архітектуру в часи СРСР. Публікує світлини об'єктів та предметів часів Радянського Союзу. Виступає проти російської агресії в Україні.

Інші цікаві новини про часи СРСР:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти