StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Для чого люди збирають мухомори: чим корисний і небезпечний цей гриб

12 жовтня 2023, 02:32
Важливо знати, що вживання мухомора може викликати серйозні фізичні та психологічні проблеми.
Для чого люди збирають мухомори
Для чого люди збирають мухомори / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Мухомори, з їх характерними яскраво-червоними капелюшками та білими крапками, є одними з найвідоміших грибів у світі. Вони часто асоціюються з містикою та казками, і вони мають ряд цікавих і навіть небезпечних аспектів, які ми розглянемо.

У чому небезпека мухомора?

  • Отруйність: Червоний мухомор (Amanita muscaria) містить отруйні речовини, включаючи мускарин. Тому його вживання в їжу може викликати серйозні отруєння.
  • Психотропні властивості: Незважаючи на отруйність, мухомор використовувався в деяких культурах для психотропних цілей. Однак таке використання є небезпечним і не рекомендується через потенційні ризики для здоров'я.

У чому користь мухомора?

Експерти пишуть, що мухомор використовують при лікуванні неадекватної поведінки, склерозу і паралічу. Також цей гриб допомагає позбутися від тяжкості в шлунку, газів, здуття живота, запорів і проносу.

Але важливо підкреслити, що вживання мухомора може спричинити серйозні фізичні та психологічні проблеми, включаючи отруєння та психози.

відео дня

Що можна зробити з мухомора?

Хоча мухомори вважаються отруйними, але деякі люди використовують їх для виробництва різних субстанцій. Однак варто підкреслити, що використання мухоморів в їжу або в спробах отримання психоактивних ефектів вважається небезпечним і небажаним.

Рекомендується звертатися до фахівців, якщо існує необхідність у поводженні з мухоморами або іншими отруйними грибами.

Для чого використовують червоний мухомор?

Червоний мухомор зараз не використовується в медичних або кулінарних цілях через його отруйності. Тим не менш, деякі культури використовували його в ритуалах, як ароматичний інгредієнт в травах для обкурювання або для створення талісманів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти