StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як освятити паску онлайн в 2020 році: ще одна церква дала віруючим поблажки

9 квітня 2020, 18:10
Віруючих звільнили навіть від обов'язку святої сповіді та причастя.
Як освятити паски і паски 2020 онлайн - пояснення УГКЦ
Як освятити паски і паски 2020 онлайн - пояснення УГКЦ / 1zoom.ru

Попереду у православних Страсний тиждень 2020. І вже у Чистий четвер 2020 – 16 квітня – настане момент, коли треба пекти паски і кулічі цього року.

Але мало паску спекти – її треба ще й освятити. Через карантин і розпорядження президента Володимира Зеленського сидіти на Великдень удома – багато церков України вже дали потурання своїм віруючим та дозволили не ходити на святкову службу на честь Воскресіння Господнього.

Зокрема, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав вірних на Великдень залишатися вдома.

"У зв'язку з надзвичайними обставинами церква знімає обов'язок відвідувати храм і закликає вас залишатися вдома", – заявив він у своєму відеозверненні.

Віруючих звільнили навіть від обов'язку святої сповіді та причастя.

"Об'єднуйтеся з Євхаристійним хрестом за допомогою відеотрансляцій богослужінь. Ми закликаємо отримати прощення гріхів через акт скоєного покаяння, покаяння за наші гріхи з любові до Бога нашого. А коли прийде час, ми чекаємо вас на святу тайну сповіді", – пояснив священик.

При цьому він пояснив, що священнослужитель не має права відмовити в проханні причаститися. І тут же додав: "Але я прошу вас – не наполягайте".

Освятити паски і кулічі в 2020 році можна наступним чином:

"Ви можете освятити і лозу, і великодні кошики у ваших будинках – за допомогою онлайн-трансляції... Батько сім'ї може окропити страви святою водою. І будьте впевнені: ви зможете гідно відсвяткувати свято Христового Воскресіння".

Раніше Главред писав про те, як залучити гроші в своє життя за допомогою звичайної вербички – в нашому матеріалі Лазарева субота – як освятити вербу вдома і заговорити її на гроші: там описаний і ритуал на гроші, і замовляння на гроші, і навіть молитва, щоб гроші водилися.

Ідеальна солодка паска – рецепт

Рецепт смачної пасхи розповіла Валентина Хамайко, наочно показавши заодно, як її готувати. Це рецепт паски в духовці, випікається близько 40 хвилин – велика, близько 15 хвилин – маленька.

Рецепт паски по-домашньому передбачає такі інгредієнти:

  • борошно – 300 г,
  • свіжі дріжджі – 12 м,
  • цукор – 75 г,
  • сіль – чверть ч. л.,
  • молоко – 150 г,
  • жовтки – 7 шт.,
  • рослинно-вершкова суміш – 75 г,
  • для декору глазур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти