StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ром та пепсі-кола: вчені дізналися, як побороти страшне похмілля

3 травня 2020, 21:32
У США провели дослідження під час якого добровольців поділили на три групи та після застілля кожному дали випити спеціальний розчин.
алкоголь
Учені знайшли засіб від похмілля / УНІАН

Всі ми знаємо про те, що захоплюватися алкогольними напоями не слід, але не завжди під час застілля вдається дотримуватися цього правила і тримати себе в руках. В іншому випадку на наступний день людину мучить сильне похмілля.

За інформацією MedicalXpress, нещодавно американські вчені провели цікаве дослідження, в якому брали участь 214 осіб віком від 18 до 65 років.

Так, рівно за 45 хвилин до вживання алкоголю, а також відразу після цього добровольцям дали випити спеціальний розчин.

відео дня

Людей поділили на три групи:

  • Випробувані першої групи пили розчин з екстрактами кореня імбиру, кактусу опунції, барбадоської вишні, гінкго білоба, магнію, калію, верби, цинку, бікарбонату натрію, рибофлавіну, фолієвої кислоти і тіаміну, інуліну.
  • Другій групі дали добавку без рослинних екстрактів,
  • Третя група добровольців отримала плацебо.

До і після вживання спиртного у добровольців заміряли тиск і взяли аналізи сечі та крові. Дані про стан учасників експерименту вчені зібрали також через 12 годин.

читайте такожСпад коронавіруса і користь алкоголю: нове відкриття вчених

Добровольці пили алкоголь протягом 4 годин.

Як з'ясувалося, в трьох групах інтенсивність симптомів похмілля була різною. Найкраще себе почували ті, хто випив еліксир із рослинними екстрактами та вітамінами. У них зменшився головний біль у порівнянні з учасниками, які прийняли плацебо, на 34%. Нудота скоротилася на 42%, неспокій - на 41%, почуття байдужості - на 27%. Друга група не помітила особливих поліпшень.

За словами вчених, стан добровольців, які вживали алкоголь, поліпшили флавоноїди та поліфеноли, які містяться в рослинах. Також експерти з'ясували, що спиртне не завжди призводить до втрати рідини в організмі.

Як раніше писав Главред, доктор Євген Комаровський повідомив про те, щоб менше нервувати, можна випити приблизно 50 мл алкоголю при розрахунку на напій, який містить 40% спирту. Така доза алкоголю має досить непоганий психотерапевтичний ефект.

Також нагадаємо, Євген Комаровський також говорив, що під час карантину через коронавірус здоровій людині можна пити пиво, але необхідно пам'ятати, що цей напій дуже калорійний, а хворим людям не варто вживати алкоголь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти