StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарка розвінчала міф про "смертельний салат" з огірків та помідорів

27 липня 2021, 03:27
Існує версія, що огірки і помідори не можна поєднувати. Однак Оксана Скиталінська дотримується іншої думки і пояснила чому.
огірки, помідори
Огірки і помідори поєднувати можна, впевнена Скиталінська / Фото pixabay.com

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розвінчала міф про небезпеку вживання, напевно, найпопулярнішого літнього салату. Йдеться про салат з огірків і помідорів.

У Мережі багато пишуть про те, що огірки і помідори не можна поєднувати. Мовляв, вся справа в огірковому ферменті аскорбатоксідазі - через нього руйнується вітамін С, який міститься у помідорах. Скиталінська висловила свою думку з цього питання, передає Obozrevztel.

"Огірки корисні. Особливо зі шкіркою, тому що майже всі цінні складові вітаміни, мінерали та "з'єднання молодості" кукурбітацин зібралися саме в шкірці та одразу під нею. У тому, що під шкіркою, це майже все - вода, багато калію і трохи клітковини. Калорій настільки мало, що смішно називати - можете сміливо відро огірків з'їсти і не набрати зайвого (правда, "проносний" ефект може надовго закарбувати огіркову дієту в пам'яті)", - розповіла дієтолог.

відео дня

читайте такожНазвано продукт, з яким категорично не можна поєднувати огіркиЩо стосується поєднання огірків і помідорів, то Скиталінська відповіла так: "насправді ферменту аскорбінази дуже мало в огірках, а в помідорах - мало вітаміну С. Крім того, природний вітамін С завжди захищений від руйнування біофлавоноїдами, а в помідорах їх багато. І коли прожована суміш огірків і помідорів потрапить в шлунок, від аскорбінази там залишаться лише залишки, та й ті будуть інактивовані шлунковим соком", - пояснила Скиталінська.

За її словами, якщо додати в салат бальзамічний оцет або лимонний сік, то активність аскорбінази ще більше знизиться.

"Тому продовжуйте їсти огірки з помідорами, додавайте до них багато зелені, особливо петрушки, а також - цибулі та часнику. Мало того, що виживете, ще й можете прожити довше, якщо такі салати будуть щодня у вашому раціоні", - резюмував дієтолог.

Як повідомляв Главред, раніше експерти назвали продукт, з яким категорично не можна поєднувати картоплю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти