StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Випадає волосся - що робити: лікарі радять простий засіб

29 липня 2020, 22:40
Використання натурального ефірного масла може допомогти вирішити цю проблему.
Волосся
Але використання натурального ефірного масла може допомогти вирішити цю проблему. / fashionlady.in

Випадання волосся - це стан, який рано чи пізно відчуває на собі кожна людина у світі. Сумна реальність полягає в тому, що, випадіння волосся буде збільшуватися.

Але використання натурального ефірного масла може допомогти вирішити цю проблему, пише Express.co.uk.

Так, приміром мова йде про олію м'яти перцевої. Ефірна олія м'яти перцевої є найбільш поширеним типом м'ятного масла, доступним для покупки. Воно може бути використано для здоров'я, краси і очищення.

Олія м'яти перцевої викликає відчуття холоду, поколювання, яке, як вважається, збільшує циркуляцію в області, де воно застосовується.

Відомо, що воно сприяє росту волосся під час фази зростання.

Численні дослідження показали, що масло м'яти перцевої допомогло збільшити ріст волосся за рахунок збільшення кількості фолікулів і глибини фолікулів.

Масло
олія м'яти перцевої може сприяти прискоренню росту волосся в організмі / Pixabay

У дослідженні зазначалося: "У цьому дослідженні вивчався вплив олії м'яти перцевої на ріст волосся у мишей. Тварин рандомізовали на чотири групи на основі різних місцевих застосувань: фізіологічний розчин (SA), масло жожоба (JO), три відсотки міноксидилу (MXD) і чотири відсотки олії м'яти перцевої (PEO). Ефекти росту волосся тематичних аплікацій оцінювалися з точки зору росту волосся".

Як повідомляється, гістологічний аналіз показав, що чотирьохтижневе місцеве застосування PEO і MXD викликало дуже товстий і довгий ріст волосся і сприяло подовженню волосяних фолікулів від дерми до підшкірної клітковини.

Дослідження показало, що олія м'яти перцевої сприяє росту волосся більш ефективно, ніж місцеве застосування сольового розчину, олії жожоба і міноксидилу, який є препаратом, зазвичай використовуються для лікування випадіння волосся.

Дослідники також виявили, що ефірна олія м'яти збільшила товщину шкіри голови і кількість волосяних фолікулів.

Вони також припустили, що олія м'яти перцевої може сприяти прискоренню росту волосся в організмі.

Олія м'яти перцевої містить ментол, який викликає розширення кровоносних судин під шкірою. Цей додатковий кровотік може сприяти подальшому зростанню волосся.

За даними медичного сайту Healthline, ментол має ряд корисних властивостей для шкіри, але також корисний для волосся і шкіри голови.

Ряд станів, що викликають випадіння волосся, в тому числі облисіння за чоловічим або жіночим типом, викликаний голодом волосяних фолікулів. Збільшення циркуляції крові в шкірі голови може стимулювати ріст волосся.

Є кілька способів, як ви можете використовувати масло м'яти перцевої, щоб спробувати запобігти випадінню волосся. Його потрібно втирати в шкіру голови або додавати в шампунь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти