StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна схуднути під час Великого посту - відповідь дієтолога

22 березня 2021, 02:41
Коли людина переходить на режим пісного харчування, кількість білка, яку вона отримує з їжею, значно зменшується. Експерт пояснила, чим це загрожує.

Великий пост_еда_пища_картофель_картошка_лук_чеснок
Схуднути під час Великого посту не вийде / 1zoom.ru

Великий піст у 2021 році розпочався 15 березня і триватиме аж до 1 травня. Багато людей, які стежать за своєю вагою, цікавляться - чи можна схуднути в піст. Дієтолог Ірина Гудим пояснила, чи вийде скинути зайві кілограми, якщо дотримуватися пісного меню.

Виявилося, що схуднути під час Великого посту не вийде, особливо, якщо людина дотримується посту вже не перший рік, пише Liga.net.

Дієтолог заявила: коли людина переходить на режим пісного харчування, кількість білка, яку вона отримує з їжею, значно зменшується. Відповідно, менше стає і енергії, яка витрачається на процес травлення, тому людина не худне.

Дієтолог також розповіла про ризики. За її словами, значне зниження кількості білка в раціоні може спричинити втрату м'язової маси, оскільки тіло не виробляє протеїн, а отримує його з їжі. І добре, якщо це м'язи рук і ніг. Набагато гірше, коли ці зміни стосуються внутрішніх органів - серцевого м'яза і ворсинок у кишечнику, які також мають білковий характер. Їхнє головне завдання - вбирати вітаміни і мінерали, які ми отримуємо разом з їжею.

"Коли порція білка знижується (менше 30 грамів на день), ці ворсинки відмирають, а нові не утворюються (не вистачає будівельного матеріалу). Ми можемо додатково пити дорогі вітамінні комплекси, але це не допоможе, тому що вони просто пройдуть наскрізь, вийдуть з тіла природним шляхом разом з сечею", – зазначила Гудим.

читайте такожВеликий піст 2021: меню і рецепти на перший тижденьДруга причина, з якої не худнуть під час посту, випливає з першої. Так, м'язова тканина є найбільшим споживачем калорій, тому вона ненажерлива в енергії, і ми витрачаємо на неї велику дозу калорій.

Таким чином наш організм починає витрачати менше калорій через втрату м'язової тканини і зменшення кількості білка в їжі. В результаті з'являється надлишок, який і відкладається у вигляді додаткової ваги.

"Тому якщо в перший рік ви дійсно схуднете під час посту, вже під час другого і третього цей ефект буде майже непомітним. Наш організм звикає до шоку, а ми починаємо шукати нові смачні пісні страви та намагаємося внести різноманітність в досить просте меню. Починаємо готувати пісні пироги і млинці, до складу яких входить борошно і цукор. Все це не сприяє втраті зайвої ваги", – резюмувала дієтолог.

читайте такожВеликий піст 2021: чого не можна робити - головні помилки у піст

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти