StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кому категорично не можна їсти кавун - відповідь лікаря

17 липня 2021, 13:22
Сезон кавунів вже стартував. Їх продають і на ринках, і в супермаркетах. Хоча кавун - це дуже корисна ягода, їсти її можна не всім.

кавун
Лікарка пояснила, для кого кавун - під забороною / Фото pixabay

Кавун - дуже корисна ягода, яка добре втамовує не лише спрагу, а й голод. Завдяки корисним речовинам він благотворно впливає на організм. Однак зловживати не варто. Крім того, є люди, яким вживання кавуна протипоказано.

Доктор медичних наук Ольга Шарапова назвала добову норму кавуна і перерахувала список захворювань, при яких цю ягоду їсти не рекомендується, передає Доктор Питер.

Кавун - користь

Кавун на 90% складається з води, тому дуже добре втамовує спрагу. Ягода сприятливо впливає на судини людини і знижує кров'яний тиск, а також виводить з організму всі шлаки.

Кавун також забезпечує надходження в організм магнію, фосфору, кальцію та натрію, допомагає поповнити втрати електролітів, з чим не може впоратися звичайна вода.

Кавун - протипоказання

Попри масу корисних властивостей, при певних захворюваннях кавун якщо і дозволяється їсти, то в дуже обмежених кількостях.

Зокрема, вживати в їжу кавун в обмеженій кількості рекомендується людям, які страждають від діареї, сечокам'яної хвороби, атеросклерозу, аденоми передміхурової залози. Не варто їсти кавун і в разі патології серцево-судинної системи.

Скільки кавуна можна їсти на день

Шарапова радить вживати кавун до обіду по 200-300 грамів на день. При цьому не рекомендується їсти кавун разом з іншими продуктами.

Також лікар вважає, що ранні кавуни краще не вживати. За її словами, якщо купувати цю ягоду раніше серпня, то є ризик придбати неякісний товар, що може призвести до отруєння.

Як повідомляв Главред, в Україні вже стартував сезон кавунів - їх вже можна купити як в магазині, так і на ринку, але ціни високі. У порівнянні з цим же періодом минулого року кавуни подорожчали майже втричі. Біолог розповіла, що купувати ранні кавуни можна, і пояснила, як вибрати хороший кавун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти