StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Частина предметів побуту несе шкоду для мозку - вчені

14 квітня 2021, 05:02
Німецькі вчені закінчили тривалий проєкт з дослідження того, які предмети побуту можуть, за певних умов, нести небезпеку для людського мозку.
Мозок
Частина предмета побуту несе шкоду для мозку / tominsup / Flickr

Вчені Байройтського університету (Федеративна Республіка Німеччина) з'ясували, що пластифікатори, що містяться в багатьох предметах побуту, можуть порушувати важливі функції людського мозку. Стаття з результатами їх дослідження була опублікована у виданні Communications Biology.

В ході експериментів фахівці виявили, що навіть невеликі кількості пластифікатора бісфенолу А і бісфенолу S порушують передачу сигналів між нервовими клітинами в мозку риб. На думку вчених, подібний вплив вони можуть надавати і на нервову систему людини, тому необхідно розробити пластифікатори, що не становлять шкоди для організму.

Частина нейронів мозку передають сигнали, які запускають стан збудження в нижчих клітинах, а інші клітини мозку виконують функцію гальмування. Далі - координація збудження і гальмування важлива для здорової центральної нервової системи, проте пластифікатори порушують баланс. Крім того, ці пошкодження не проявляють себе відразу. Але в середньому через місяць впливу збиток стає очевидним. Це відбувається через те, що бісфеноли впливають на потенціал дії нейронів і змінюють передачу сигналів через синапси.

читайте такожУ США через Клімат поширюється амеба, що руйнує мозок

Продукти для мозку і нервової системи - про що раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти