StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зробити шкіру красивою: названі легкі і бюджетні способи

17 червня 2020, 17:54оновлено 23 червня 2020, 18:30
Досить робити кілька процедур для кожного часового проміжку.
жінка, особа
Досить робити кілька процедур для кожного часового проміжку / womenstalk.ru

Щоб зробити свою шкіру красивою, не намагайтеся підтримувати щоденний ритуал з 10 різноманітних кроків. Розбийте свій режим на щоденні, щотижневі та щомісячні завдання.

Що робити щодня?

З вашою шкірою нічого не трапиться, якщо вранці ви обмежтеся простим умиванням. Проте, якщо справа до вечора, то очищення від макіяжу, сонцезахисного крему, бруду, масла і бактерій, що "живуть" у ваших порах, є обов'язковим.

Порада по очищенню: Девід Лоршер, доктор медицини і дерматолог, підтримує застосування міцелярної води: "Вона очищуєє, видаляє макіяж і зволожує за один крок, використовуючи крихітні молекул - міцели - які витягають бруд і масло з вашої шкіри", - радить він.

відео дня

Якщо ви віддаєте перевагу подвійному очищенню (без міцелярної води), використовуйте очисник на масляній основі, щоб прибрати макіяж і сонцезахисний крем, а потім очищаючий засіб-піну. Якщо ваша шкіра не переносить піноутворюючі миючі засоби, то використовуйте ніжний не пінистий продукт. Це ретельний, але дуже ніжний спосіб очистити все.

Наносите сонцезахисний крем

Так, ми всі чули попередження і все ще відчуваємо спокусу побігати по справах без сонцезахисного крему або ухилитися від цього звичного сального, важкого відчуття. Але пошкодження від сонця виходять далеко за рамки тільки засмаги: ультрафіолетове випромінювання стоїть за фотостарінням, запаленням і раком шкіри.

Дерматолог вважає, що збитки від ультрафіолетового випромінювання відповідальні за "до 80 відсотків старіння шкіри", та рекомендує користуватися кремом з мінімум 30 SPF щодня.

читайте також18 суперпродуктів, які поліпшать волосся, нігті і шкіру

Використовуйте автономний сонцезахисний крем. Навіть якщо ваш щоденний зволожуючий крем або макіяж має заявлений SPF, все одно користуйтеся сонцезахисним кремом під нього.

Пропустіть крок

Не думайте, що вам треба обливатися усіма засобами на кожен день. Натомість зосередьтеся на тому, що потрібно вашій шкірі.

Потреби вашої шкіри можуть сильно змінюватися в залежності від клімату, пори року, погоди і віку. Якщо ви прокидаєтеся у вологий день і не можете думати про застосування вашого звичайного насиченого зволожуючого засобу, пропустіть його. Не думайте, що ви повинні робити те ж саме кожен день - ваш режим повинен бути приємним і розслаблюючим.

Ви можете побалувати свою суху зимову шкіру спальною маскою на ніч, заспокоїти річну шкіру освіжаючої маскою або просто заповзти в ліжко з тільки що очищеної шкірою, без нанесення додаткових коштів.

Але вам не потрібно робити це кожен день.

Що робити щотижня

Замість скрабу, розгляньте хімічний ексфоліант, такий як AHA або BHA-кислотами. Вони видаляють зайву мертву шкіру, дозволяючи їй акуратно витертися.

Деякі хімічні ексфоліанти AHA/BHA призначені для щоденного застосування. Якщо ви вже використовуєте щоденний ексфоліант, ви можете уникнути більш інтенсивного відлущування один раз в тиждень, так як ваша шкіра вже буде більш чутливою.

Звільніть ваші пори

Перевірте стан вашого часу. Якщо є необхідність, використовуйте очищувальну маску для обличчя на основі глини або деревного вугілля. Ніжний масляний масаж може допомогти послабити закупорювання і мінімізувати появу пор.

Що робити раз на місяць

Від маски для обличчя до сироватки, ви не можете використовувати продукти по закінченню терміну їх дії. Один раз на місяць перевіряйте термін придатності ваших продуктів на предмет того, що має бути викинуте. Особливо зверніть увагу на баночки, в які ви опускаєте пальці.

Самоконтроль шкіри

Лікар рекомендує щомісяця проводити самообстеження шкіри, щоб виявити плями, які можуть потребувати уваги дерматолога. Дізнайтеся, як зробити ретельний самоаналіз для виявлення раку шкіри від Американської академії дерматології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти