Visa і Mastercard добивають "путіноміку": виходять з ринку РФ і зупиняють транзакції

6 березня 2022, 00:56
Mastercard і Visa припиняють операції в Російській Федерації.
банківська картка-картка_visa і Mastercard_віза і Мастеркард
Visa і Mastercard йдуть з РФ / ideologs.com

Міжнародна платіжна система Mastercard Inc. припиняє операції в Російській Федерації.

В компанії заявили, що карти, випущені російськими банками, більше не будуть підтримуватися мережею Mastercard. Будь-які карти, випущені за межами країни, не працюватимуть у російських продавців або банкоматах.

Крім того, міжнародна платіжна система Visa також виходить з ринку Російської Федерації і призупинить транзакції в найближчі дні.

Компанії знадобиться кілька днів, щоб припинити всі транзакції. Після завершення всі транзакції, ініційовані з картами Visa, випущеними в Росії, більше не будуть працювати за межами країни, а будь-які карти Visa, випущені банками за межами РФ, більше не будуть працювати на території Російської Федерації.

"Ми змушені діяти після безпідставного вторгнення Росії в Україну і неприйнятних подій, свідками яких ми стали", - заявив Ел Келлі, голова і головний виконавчий директор Visa Inc.

"Нам шкода, який вплив це рішення матиме на наших колег, клієнтів, партнерів і власників карт, які ми обслуговуємо в Росії. Але ця війна і загроза миру вимагають, щоб ми діяли відповідно до наших цінностей", - додав він.

читайте також"Ми будемо підривати економіку Росії": у країн G7 є згода зменшувати залежність від газу РФ

Раніше повідомлялося, що в рамках введення антиросійських санкцій міжнародна платіжна система Mastercard заблокувала доступ для декількох російських фінансових систем

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти